We dragen het Belgisch Paralympic Comité een warm hart toe. Samen met hen zetten we ons in om mensen met een beperking ook aan het bewegen te krijgen binnen hun mogelijkheden. ‘Stop Darmkanker’ en 'Kidz On Wheelz' zijn twee andere voorbeelden van CSR-projecten waar wij met veel plezier onze schouders onder zetten.

Paralympic Team Belgium

Sinds 2011 verbindt AG zich ertoe om, in overeenstemming met zijn maatschappelijke rol en bedrijfswaarden, het BPC-programma te ondersteunen.

 
Als supporter van het Paralympic Team Belgium ziet AG in de paralympische atleten de perfecte ambassadeurs die mensen kunnen aanzetten om er een actievere levensstijl op na te houden. Zij leveren dagelijks, meer dan wie ook, hét bewijs dat iedereen volgens eigen behoeftes, mogelijkheden en ambities op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport kan doen, ondanks een beperking.​

 
Op die manier steunen we niet enkel de werking en ontwikkeling van de activiteiten van het comité en de geselecteerde atleten, maar dragen we ook op een structurele manier en op lange termijn bij tot de promotie van de brede sportbeoefening en, indirect, tot een sportieve, gezonde en evenwichtige samenleving.
Stop Darmkanker

Elk jaar worden in België 8.000 mannen en vrouwen geconfronteerd met de diagnose van darmkanker. Dat zijn er 23 per dag! Eén op 20 Belgen (5%!) krijgt er zelf ooit mee te maken. Daarmee is deze ziekte, na longkanker, de tweede meest verspreide vorm van kanker die zowel mannen als vrouwen treft. Het risico op darmkanker kan door een gezonde levensstijl echter met een kwart beperkt worden. Bovendien kan de ziekte via een eenvoudige test in een vroegtijdig stadium ontdekt worden. In dat geval is de kans op genezing meer dan 90%. Dat is de boodschap die dr Colemont nu al méér dan 8 jaar uitdraagt via de vzw Stop Darmkanker waarvan hij medestichter is.

​​
AG verzekert 1 Belgisch gezin op 2. Dit biedt unieke opportuniteiten om in te zetten op preventie en een gezonde levensstijl, en zo ook mee te helpen aan de preventie van darmkanker. Door dit partnerschap ondersteunt AG Stop Darmkanker in haar dagelijkse strijd tegen deze ziekte.


 


"Het feit dat AG sterk in de Belgische economie verankerd is en tal van grotere bedrijven als klant heeft, is voor ons een pluspunt. Grote bedrijven bieden ons immers de kans om op een directe manier veel meer werknemers te bereiken. Dat is echte schaalvergroting die meer levens kan redden, meer leed kan vermijden en extra kosten kan besparen. Een win-win-win situatie! Het belang van preventie wordt hierdoor nog groter."​

Dr Luc ColemontKidz On Wheelz

​AG draagt als jarenlange sponsor van de regionale en federale wielerfederaties het wielrennen een warm hart toe. Daarnaast zetten we heel duidelijk in op vormen van sponsoring waarin de kernwaarden van onze strategie weerklinken, zoals ​de promotie van een gezonde levensstijl door meer te bewegen, sensibilisering en de preventie van risico’s, en uiteraard bescherming. Kidz on Wheelz verenigt al deze elementen in een en hetzelfde project.
​​Om de schoolgaande jeugd actiever en vooral veiliger op de fiets te krijgen, lanceerden Cycling Vlaanderen en AG een doelgericht jeugdpromotieplan, met focus op de meisjes. “Kidz On Wheelz” brengt een uitdagend en innovatief fietsparcours naar meer dan 50 basisscholen verspreid over heel Vlaanderen en naar diverse grote evenementen in het hele land.

Ontdek hier een overzicht van onze ander​e actuele partnerships.


 

 

 

​​​