Onze doorgedreven aanpak van duurzaam en verantwoord beleggen

 

​​​​​​​​De maatschappelijke en individuele verwachtingen tegenover Duurzaam en verantwoord beleggen evolueren continu. Om te beantwoorden aan specifieke behoeften van klanten en kandidaat-beleggers, heeft AG Insurance beleggingsoplossingen ontwikkeld met een nog verder doorgedreven DVB-aanpak. 

Eind 2019 beheerde AG Insurance reeds 5,5 miljard EUR volgens deze doorgedreven aanpak. 

In 2019 lanceerde de Belgische financiële sector (verenigd in de beroepsorganisatie Febelfin) een kwaliteitsnorm voor duurzame financiële producten, zoals beleggingsfondsen. Producten die voldoen aan die norm kunnen - nadat een onafhankelijke externe instelling het door de financiële instelling ingediende dossier heeft geanalyseerd - het duurzaamheidslabel Towards Sustainability van het Central Labelling Agency (CLA) ontvangen.

Meer info over dit duurzaamheidslabel vind je in de verklarend​e nota van Febelfin en op de web​site van de organisatie.

Raadpleeg de lijst van beleggingsfondsen​ van AG die sinds november 2019 het Towards Sustainability duurzaamheidslabel ontvingen.
 
De toekenning van dit label aan deze fondsen betekent niet dat deze beantwoorden aan uw eigen doelstellingen inzake duurzaamheid of dat het label voldoet aan de vereisten van toekomstige nationale of Europese regels. Voor meer informatie over dit onderwerp, zie www.fsma.be/nl/duurzame-financiering ​