Run & Walk

AG Belgian Coast Walk

Binnen het activatieprogramma MOVE by AG is de AG Belgian Coast Walk al meteen een nieuwe invulling. Deze gloednieuwe wandeltocht op 11 mei 2019 langs de hele of een deel van de Belgische kust wil uitgroeien tot een sportief evenement waar mensen maandenlang naar uitkijken en zich op voorbereiden, maar evenzeer tot een gezellige dag uit voor jong en oud, voor het hele gezin.
De AG Belgian Coast Walk past dan ook perfect binnen onze doelstellingen: met zijn verschillende afstanden tussen 7 en 80 kilometer is het immers zowel een laagdrempelig event voor het hele gezin als een sportieve uitdaging voor wie zijn ambities iets hoger stelt. In ieder geval is het een evenement dat een groot aantal mensen ertoe zal aanzetten om vaker te bewegen. 


 

AG Antwerp 10 Miles & Marathon

Deelnemen is belangrijker dan winnen. Ook tijdens de AG Antwerp 10 Miles is de olympische gedachte nooit ver weg … Iedereen kan meedoen. De finish halen – ongeacht je tijd – is al een puike prestatie!
Omdat we de AG Antwerp 10 Miles zo toegankelijk mogelijk willen maken, kan je naast de 10 miles en marathon ook kiezen voor een kortere afstand en 5 km lopen (of wandelen). Ook aan de allerkleinsten hebben we gedacht. Zo staat er een Kids Run op het programma van 1,4 km voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Uiteraard is het ook leuk om te komen supporteren voor je vrienden, collega's of familieleden en te genieten van de unieke sfeer terwijl de lopers Antwerpen overnemen!
Als titelpartner zijn we visueel goed vertegenwoordigd tijdens dit event. Het zou dan ook geweldig zijn als AG ook op het parcours goed vertegenwoordigd is. Hoe meer medewerkers deelnemen, hoe trotser we samen ons merk naar buiten kunnen brengen!
Je kunt in 2019 deelnemen aan de AG Antwerp 10 Miles & Marathon op zondag 28 april 2019.


 

AG Brussels 10 Miles

Heel wat deelnemers zakken af naar onze hoofdstad om samen met hun gezin of vrienden te lopen. Langs het parcours kunnen ze rekenen op de steun van hun naasten, onze ambassadeurs… en de Smurfen, de mascottes van de AG Memorial Van Damme. De opwarming, vertrek en aankomst zijn voorzien in het Koning Boudewijnstadion. Het parcours loopt langs enkele van de mooiste plekken van onze hoofdstad: het Atomium, de paleizen van Brussels Expo, het Planetarium, het Kasteel van Laken en de mooie parken van het Heizelplateau.
Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan de 5 of 10 miles. De komende editie vindt plaats op 31 maart 2019.


 

Charleroi 10 Miles

Ook in onze grootste site in het zuiden van het land bieden we een run aan: de Charleroi 10 Miles. Ook hier vindt een 5 miles en een kids run plaats waar in 2018 tijdens de eerste editie zo’n 1750 deelnemers aan de start zijn verschenen. Met een uitdagende run dwars door het centrum van Charleroi is het een leuk evenement voor AG werknemers die woonachtig zijn in en rond Charleroi. Uniek aan deze race is dat de deelnemers letterlijk voor onze site passeren. Het is namelijk de laatste bocht voor de rechte lijn naar de meet.
De Charleroi 10 Miles zijn een perfecte voorbereiding van het loopseizoen, en tevens een realistisch doel voor alle goede voornemens van 2019. De run vindt namelijk vroeg in het seizoen plaats, en wel op 10 maart 2019.


 

Fintro Running Tour

De Fintro Running Tour verzamelt de mooiste stadslopen van het land: Dwars door Dendermonde, Knokke 10K, Dwars door Brugge, Stadsloop De Gentenaar, Kortrijk Loopt, The Classic (Tessenderlo), Dwars door Turnhout, Jogging Ville de Namur, Dwars door Mechelen, Liège 10KM en HBvL Dwars door Hasselt. Als main partner van dit event maken we bewegen toegankelijk op vele verschillende plaatsen in België.​

AG Memorial Van Damme

De AG Memorial Van Damme is één van de grootste sportevenementen in België met een internationale uitstraling en dito media-aandacht. Meer dan 300 tv-stations verdeeld over 6 continenten zenden het evenement uit op televisie. Jaarlijks tekenen ruim 40 000 toeschouwers present om de beste Belgische atleten en internationale vedetten aan het werk te zien. 


Naast een topatletiekmeeting is de AG Memorial Van Damme in de loop der jaren bovenal uitgegroeid tot een feest voor alle sportliefhebbers, met een uitgesproken gemoedelijk en familiaal karakter. Als titelpartner zijn we ook zeer fier de Memorial te kunnen steunen in zijn verdere ontwikkeling o.a. met de AG Urbans. Deze ‘Urban Series’ maken sinds 2016 deel uit van de pre-AG Memorial Van Damme. Het hele jaar lang brengen we atletiek naar het hart van Belgische steden. Groot en klein kunnen initiaties volgen en atletiekwedstrijden van topniveau bijwonen.
De 43e editie van de AG Memorial Van Damme zal plaatsvinden op vrijdag 6 september 2019 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

  

Belgian Cycling

​National Teams

Als ‘principal partner’ heeft AG Insurance een structurele samenwerking met Belgian Cycling. Zij promoten en ontwikkelen de wielrennerssport en het fietsen naar verschillende doelgroepen toe.  Weg- en baanwielrennen, cyclocross, trial, MTB en BMX, alle disciplines zijn aanwezig. De topprestaties van onze wielrenn(st)ers zijn hopelijk ook een stimulans voor de recreatieve sporter. Door onze aanwezigheid op Belgische, Europese, Wereldkampioenschappen en andere bekende wielerwedstrijden, zowel outdoor als op de piste, komen we het jaar rond op een positieve manier in de aandacht.


 

Kidz on Wheelz

Kidz on Wheelz wil het fietsen bij jongeren tussen 5 en 14 jaar promoten. Dit initiatief van Cycling Vlaanderen krijgt extra steun van AG Insurance om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van veilig gedrag op de fiets in het verkeer. Met dit project beogen we preventief ongelukken te voorkomen en het belang van opvallen in het verkeer duidelijk te maken.
Vanaf 2019 wordt dit project actief gesteund en samen met Cycling Vlaanderen en MOEV wordt het project ‘meester op de fiets’ op scholen gepromoot.
Daarnaast is dit initiatief op 6 grote wielerevents aanwezig (Gent Wevelgem, Grand Depart van de Tour de France, Belgische kampioenschappen). Tevens ook tijdens de zomertour aan de Belgische kust. Daarnaast ook tijdens de week van de mobiliteit in Brussel en op minimaal 5 scholen per provincie. ​

CSR

​Paralympic Team Belgium

AG Insurance is officiële partner van Paralympic Team Belgium. Met deze steun kan het PTB hun werking versterken, hun activiteiten uitbreiden en met de atleten naar topprestaties toewerken. Samen willen we zo de sportcultuur in België stimuleren en de sportbeoefening op elk niveau ondersteunen.
Gedurende deze Olympiade zijn we steeds op zoek naar een leuke insteek om ons partnership te accentueren. Daarom trokken we samen met het PTB naar Parijs om een aantal sterke videos op te nemen met onze atleten, telkens ondersteund door inspirerende quotes van bekende Belgen. De resultaten maken we bekend via sociale media in de loop van 2019. 


Stop Darmkanker

Elk jaar worden in België 8.000 mannen en vrouwen geconfronteerd met de diagnose van darmkanker. Dat zijn er 23 per dag! Eén op 20 Belgen (5%!) krijgt er zelf ooit mee te maken. Daarmee is deze ziekte, na longkanker, de tweede meest verspreide vorm van kanker die zowel mannen als vrouwen treft. Het risico op darmkanker kan door een gezonde levensstijl echter met een kwart beperkt worden. Bovendien kan de ziekte via een eenvoudige test van de stoelgang in een vroegtijdig stadium ontdekt worden. In dat geval is de kans op genezing meer dan 90%. Dat is de boodschap die dr Colemont nu al méér dan 8 jaar uitdraagt via de vzw Stop Darmkanker waarvan hij medestichter is.
AG Insurance verzekert ongeveer 1 Belg op 3. Dit biedt unieke opportuniteiten om in te zetten op preventie en een gezonde levensstijl en zo dus het voorkomen van darmkanker. Via dit partnership hoopt AG Insurance alvast zijn steentje bij te dragen in de strijd die vzw Stop Darmkanker dagelijks voert. ​ ​​​