Run & Walk

AG Insurance claimt het domein Run & Walk via partnerships met grote evenementen. Door het aanbod voortdurend uit te breiden wil AG Insurance steeds meer professionele én recreatieve sporters bereiken.

Zondag 11 maart, 10 Miles de Charleroi: 2000 deelnemers (incl 50 AG personeelsleden).
Zondag 8 april, AG Brussels 10 Miles: 2000 deelnemers (incl 200 AG personeelsleden).
Zondag 22 april, AG Antwerp 10 Miles & marathon: 40.000 (incl 400 AG personeelsleden).

Bijna 45.000 deelnemers toonden zich van hun sportiefste kant op weg naar een gezonder leven. Vermits we inzetten op het domein “Running” is een trio van door AG gereserveerde 10 Miles Series, de perfecte invulling van het AG sponsorbeleid. Om die reden kregen ook alle medewerkers de mogelijkheid om zichzelf+3 familieleden/vrienden in te schrijven aan -50%. Op deze manier trachten we interne betrokkenheid en stimulans van een gezonde leefstijl te verhogen.

AG Insurance zorgde on event voor een aantal leuke en nuttige animaties en acties.
Zo was er de première (1ste keer in België !) van de AG Digital Cheer Cards, waar supporters foto’s met een aanmoediging konden insturen die op grote LED-schermen werden getoond. Aangevuld met de fysieke Cheer Cards, die Fun- Power- en persoonlijke boodschappen bevatten, een initiatief om de deelnemers op een unieke manier aan te moedigen.

De AG City Challenge was de grootste uitdaging van al. Doel: uit elke Belgische gemeente 1 loper aan de start van de AG Antwerp 10 Miles te krijgen. Met een dekking van 76% zijn we geslaagd in het opzet voor deze 1ste editie. In Vlaanderen hebben we zelf een bezetting van 100%, wat wil zeggen dat elke Vlaamse gemeente iemand aan de start had staan.

Ook het goede doel werd gesteund met een initiatief ten voordele van het Belgisch Paralympic Comité.  3 paralympische atleten liepen de 10 Miles, daarin begeleid door AG medewerkers die zich hiervoor kandidaat stelden na een interne zoektocht. Een goalball specialist, een blade runner en een lange afstand loper met een hersenverlamming hadden elk hun eigen doelen gezet - van uitlopen tot een richttijd van 1 uur en 10 minuten - die ze hoopten samen met hun AG begeleiders te bereiken. AG Insurance zorgde voor een passende AG outfit en betaalde het inschrijvingsgeld.

Voor de AG Antwerp 10 Miles, de grootste uit de reeks, werden er nog een aantal extra acties voorzien. 15 AG-personeelsleden volgden de Energylab Challenge, waar ze een volledige screening én begeleiding kregen in voorbereiding van de afstand die ze zouden afleggen. (5km, 10 Miles of Marathon).


 

Daarnaast steunen we ook de Fintro Running Tour.
De Fintro Running Tour verzamelt de mooiste stadslopen van het land: Dwars door Dendermonde, Knokke 10K, Dwars door Brugge, Stadsloop De Gentenaar, Kortrijk Loopt, The Classic (Tessenderlo), Dwars door Turnhout, Jogging Ville de Namur, Dwars door Mechelen, Liège 10KM en HBvL Dwars door Hasselt.

Atletiek: AG Memorial Van Damme & Urban Series

De AG Memorial Van Damme is één van de grootste sportevenementen in België met een internationale uitstraling en dito media-aandacht. Meer dan 300 tv-stations verdeeld over 6 continenten zenden het evenement uit op televisie. Jaarlijks tekenen ruim 40 000 toeschouwers present om de beste Belgische atleten en internationale vedetten aan het werk te zien.

Naast een topatletiekmeeting is de AG Memorial Van Damme in de loop der jaren bovenal uitgegroeid tot een feest voor alle sportliefhebbers, met een uitgesproken gemoedelijk en familiaal karakter. Als titelpartner zijn we ook zeer fier de Memorial te kunnen steunen in zijn verdere ontwikkeling o.a. met de AG Urbans. Deze ‘Urban Series’ maken sinds 2016 deel uit van de pre-AG Memorial Van Damme. Het hele jaar lang brengen we atletiek naar het hart van Belgische steden. Groot en klein kunnen initiaties volgen en atletiekwedstrijden van topniveau bijwonen.
De 41e editie van de AG Memorial Van Damme op 1 september 2017 stond bol van de sportieve hoogtepunten en spannende wedstrijden, dit alles in een unieke sfeer.​

  

Cycling

Koninklijke Belgische Wielrijdersbond - Belgian Cycling (KBWB)
 
Als ‘principal partner’ heeft AG Insurance een structurele samenwerking met Belgian Cycling. Zij promoten en ontwikkelen de wielrennerssport en het fietsen naar verschillende doelgroepen toe.  Weg- en baanwielrennen, cyclocross, trial, MTB en BMX, alle disciplines zijn aanwezig. De topprestaties van onze wielrenn(st)ers zijn hopelijk ook een stimulans voor de recreatieve sporter. Door onze aanwezigheid op Belgische, Europese, Wereldkampioenschappen en andere bekende wielerwedstrijden, zowel outdoor als op de piste, komen we het jaar rond op een positieve manier in de aandacht.

BOIC & BPC

​Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en Belgisch Paralympisch Commité (BPC)

AG Insurance is officiële partner van zowel het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité als het Belgisch Paralympic Commite. Op die manier kunnen het BOIC en het BPC hun werking versterken, hun activiteiten uitbreiden en met de atleten naar topprestaties toewerken. Samen willen we zo de sportcultuur in België stimuleren en de sportbeoefening op elk niveau ondersteunen.

Gedurende deze Olympiade zijn we steeds op zoek naar een leuke insteek om ons partnership te accentueren. Daarom trokken we samen met het BOIC naar Lanzarote om een aantal ludieke uitdagingen voor te leggen aan onze atleten. De resultaten maken we bekend via sociale media in de loop van 2018, telkens er een Belgische atleet een prestatie levert.

Preventie & CSR

​AG Insurance werkt samen met politie en brandweer, om via preventieboodschappen iedereen op weg te zetten naar een beter en veiliger leven. Het is een logische samenwerking met instanties waar iedereen mee in contact komt. Het feit dat er nog steeds (te) veel slachtoffers vallen ten gevolge van brand en dat we nog te vaak doelwit zijn van een inbraak, toont de nood en meerwaarde van dit partnership.

Brandweer

2016 was voor ons land een ramp qua brandveiligheid, met maar liefst 78 doden door woningbranden. Jammer genoeg bleek het geen samenloop van omstandigheden die zich in de toekomst niet zou herhalen. De schrikbarende trend houdt aan: de eerste jaarhelft van 2017, tot en met juli, kwamen in ons land al 32 mensen bij branden om het leven. Ter vergelijking: in Nederland – dat 6 miljoen inwoners meer telt dan België – stierven in dezelfde periode slechts 14 mensen door een brand.
Op basis van deze gegevens willen wij – als verzekeraar én supporter van jouw leven – ons inzetten om dit cijfer te doen dalen. Met toegankelijke en nuttige tips zorgen we ervoor dat je je meer bewust wordt van de mogelijke brandgevaren in en rond je woning. Samen met ANPI, een vzw die is opgericht op initiatief van de Belgische verzekeringsondernemingen en gegroepeerd in de Beroepsvereniging der Verzekeringsondernemingen (Assuralia), formuleren we tips. Bovendien delen twee betrokken brandweermannen ook hun praktijkervaringen.


 

Politie

Wist je dat er in België meer dan 200 woninginbraken per dag worden gepleegd? Woninginbraak is de tweede grootste bekommernis bij Belgen. Een inbraak brengt veel emotionele en maatschappelijke schade met zich mee. Bestrijd samen met ons de inbraak en zorg mee voor een veilig thuisgevoel!
Inbrekers willen stil, snel en ongezien hun slag slaan. Zij gaan op zoek naar de weg van de minste weerstand (slecht beveiligde ramen en deuren) en vermijden het risico op lawaai. Uit onderzoek is gebleken dat inbrekers na 3 minuten de inbraakpoging stoppen.
Daarom wil AG Insurance – als verzekeraar en supporter van jouw leven – de kans verkleinen dat er bij jou wordt ingebroken. Samen met het initiatief ‘Certificaat Inbraak Veilig’ levert AG praktische tips, zodat inbrekers jouw huis sneller overslaan.

In deze 6 amusante filmpjes krijg je van de politie een heleboel handige tips om je huis te beveiligen tegen inbraak.


 

CSR

Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds, samen gestructureerd via DBFM Scholen van Morgen nv. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten. AG Real Estate treedt op als afgevaardigd bouwheer. Elke School van Morgen is een uniek project, gebaseerd op de lokale noden en visie, en beantwoordt aan alle moderne eisen qua duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.


Daarnaast steunen we ook Elsitas, een initiatief dat de strijd tegen obesitas en pesten bij kinderen aangaat. Via workshops in scholen en meer beweging leiden we de kinderen naar een gezonder leven. Streefdoel is een gelukkig kind, dat gezond en vol energie in het leven staat. Een mooie link met ‘Supporter van jouw leven’.
Ook de samenwerking met het BPC (Belgisch Paralympic Comité) valt onder de noemer CSR.

​​