Run & Walk

AG Belgian Coast Walk

Binnen het activatieprogramma MOVE by AG is de AG Belgian Coast Walk al meteen een nieuwe invulling. Deze gloednieuwe wandeltocht (eerste editie op 11 mei 2019) langs de hele of een deel van de Belgische kust wil uitgroeien tot een sportief evenement waar mensen maandenlang naar uitkijken en zich op voorbereiden, maar evenzeer tot een gezellige dag uit voor jong en oud, voor het hele gezin.
De AG Belgian Coast Walk past dan ook perfect binnen onze doelstellingen: met zijn verschillende afstanden tussen 10 en 80 kilometer is het immers zowel een laagdrempelig event voor het hele gezin als een sportieve uitdaging voor wie zijn ambities iets hoger stelt. In ieder geval is het een evenement dat een groot aantal mensen ertoe kan aanzetten om vaker te bewegen. Afspraak op 9 mei 2020 voor de tweede editie.. 

AG Antwerp 10 Miles
Deelnemen is belangrijker dan winnen. Ook tijdens de AG Antwerp 10 Miles is de olympische gedachte nooit ver weg. Iedereen kan starten, en de finish bereiken - ongeacht de tijd - is al een prestatie op zich! 
Omdat we de AG Antwerp 10 Miles zo toegankelijk mogelijk willen maken, kan je naast de 10 miles ook kiezen voor een kortere afstand en 5 km lopen (of wandelen). Ook aan de allerkleinsten hebben we gedacht. Zo staat er een Kids Run op het programma van 1,4 km voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Uiteraard is het ook leuk om te komen supporteren voor je vrienden, collega's of familieleden en te genieten van de unieke sfeer terwijl de lopers Antwerpen overnemen!
Als titelpartner zijn we visueel goed vertegenwoordigd tijdens dit event. Het zou dan ook geweldig zijn als AG ook op het parcours goed vertegenwoordigd is. Hoe meer medewerkers deelnemen, hoe trotser we samen ons merk naar buiten kunnen brengen!
Je kan in 2020 deelnemen aan de AG Antwerp 10 Miles op zondag 26 april.

AG SEMI MARATHON DE NIVELLES
In 2019 hebben we beslist om onze schouders te zetten onder een van de grootste wedstrijden in het zuiden van het land, meer bepaald in Waals-Brabant. De AG Semi Marathon de Nivelles is de perfecte gelegenheid om in de zomer een sportief doel te stellen. Deze sportieve uitdaging brengt meer dan 4000 deelnemers samen en is toegankelijk voor iedereen, omdat er verschillende afstanden zijn: halve marathon, 21 km handbike, 12 km, 5 km, 1 km (kids). Na het mooie weer, de leuke sfeer en de goede sportieve resultaten van de editie in 2019, kijken we uit naar je komst op 20 september 2020 voor de 8e editie van de AG Semi Marathon de Nivelles. Ideaal om de zomer af te sluiten met een sportieve noot! 


AG ROLLER BIKE PARADE
Beginneling of ervaren sporter, op skeelers, met de fiets of een ander toestel op wielen, alles wordt mogelijk met de AG Roller Bike Parade. Van juni tot eind september worden in heel België meer dan 35 parades voor jou georganiseerd. De hele zomer lang kan je plezier, sport en muziek combineren in Brussel, Hasselt, Antwerpen, Tienen, Nijvel, Bergen, Roeselare, Charleroi, Leuven en Waver. De editie 2019 van de AG Roller Bike Parade bracht meer dan 26 000 mensen samen die van de gelegenheid gebruik maakten om verschillende Belgische steden gratis te verkennen en aan hun conditie te werken. Afspraak vanaf half juni voor de editie 2020. 

Belgian Cycling

BELGIAN CYCLING
Als hoofdpartner heeft AG sinds 1997 een structurele samenwerking met Belgian Cycling. Zij promoten en ontwikkelen de wielrennerssport en het fietsen naar verschillende doelgroepen toe.  Weg- en baanwielrennen, cyclocross, trial, MTB en BMX, alle disciplines zijn aanwezig. De topprestaties van onze wielrenn(st)ers zijn hopelijk ook een stimulans voor de recreatieve sporter. Door onze aanwezigheid op Belgische, Europese, Wereldkampioenschappen en andere bekende wielerwedstrijden, zowel outdoor als op de piste, komen we het jaar rond op een positieve manier in de aandacht. 
AG en Belgian Cycling kunnen terugkijken op een vruchtbare en steeds sterke wordende samenwerking. We zijn er trots op te kunnen aankondigen dat we tot 2025 blijven samenwerken.

KAMPIOENSCHAPPEN VELDRIJDEN
Om zijn zichtbaarheid in de wielersport te optimaliseren, richt AG zich strategisch op het veldrijden. AG is aanwezig en zichtbaar op alle kampioenschappen in België, Europa en de wereld. Zo zijn we een trotse supporter van alle Belgische veldrijders in hun zoektocht naar nationaal en internationaal succes. 

KIDZ ON WHEELZ
Het Safe Cycling Project wil het fietsen bij jongeren tussen 5 en 14 jaar promoten, met bijzondere aandacht voor meisjes. Dit initiatief van Cycling Vlaanderen krijgt extra steun van AG om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van veilig gedrag op de fiets in het verkeer. Met dit project streven we ernaar om ongelukken te voorkomen en het belang van opvallen in het verkeer duidelijk te maken.  
 AG steunt dit project actief sinds 2019. Met Cycling Vlaanderen en MOEV wordt het project 'Meester op de fiets' in scholen gepromoot.
Daarnaast is dit initiatief in 2019 aanwezig op grote wielerevents zoals de Grand Départ van de Tour de France, de Belgische kampioenschappen, onze zomertour aan de Belgische kust, de Week van de Mobiliteit in Brussel en in minstens 5 scholen per provincie. In 2019 namen meer dan 5500 kinderen deel aan deze activiteit.

AG 3-DAAGSE BRUGGE-DE PANNE
De AG 3-daagse Brugge-De Panne is een internationaal wielerevenement voor professionele renners dat sinds 1977 bestaat. Elk jaar, eind maart, gaat met deze wedstrijd het wielerseizoen van start in België. AG heeft besloten om deze historische wedstrijd te steunen om zijn zichtbaarheid in de wielersport te vergroten en jou de kans te geven om je favoriete renners te komen aanmoedigen. Voor de editie 2020 kijken we uit naar je komst op 25 maart voor de mannenrace en op 26 maart voor de vrouwenrace.CSR

PARALYMPIC TEAM BELGIUM
AG is officiële partner van Paralympic Team Belgium. Met deze steun kan het PTB zijn werking versterken, zijn activiteiten uitbreiden en met de atleten naar topprestaties toewerken. Samen willen we zo de sportcultuur in België stimuleren en de sportbeoefening op elk niveau ondersteunen.
Na het succes van de video's die we lanceerden op sociale media in 2019, hebben we beslist om een stap verder te gaan voor onze atleten. 
2020 belooft een spannend en opwindend jaar te worden voor de Belgische paralympische beweging. Op 25 augustus gaan in Tokio de Paralympische Spelen van start. Dé grote droom voor elke Paralympische atleet. Door zijn steun aan het BPC probeert AG zoveel mogelijk dromen waar te maken. 

STOP DARMKANKER

Elk jaar worden in België 8.000 mannen en vrouwen geconfronteerd met de diagnose van darmkanker. Dat zijn er 23 per dag! Eén op 20 Belgen (5%!) krijgt er zelf ooit mee te maken. Daarmee is deze ziekte, na longkanker, de tweede meest verspreide vorm van kanker die zowel mannen als vrouwen treft. Het risico op darmkanker kan door een gezonde levensstijl echter met een kwart beperkt worden. Bovendien kan de ziekte via een eenvoudige test van de stoelgang in een vroegtijdig stadium ontdekt worden. In dat geval is de kans op genezing meer dan 90%. Dat is de boodschap die dr Colemont nu al méér dan 8 jaar uitdraagt via de vzw Stop Darmkanker waarvan hij medestichter is. 
AG Insurance verzekert ongeveer 1 Belg op 3. Dit biedt unieke opportuniteiten om in te zetten op preventie en een gezonde levensstijl en zo dus het voorkomen van darmkanker. Via dit partnership hoopt AG Insurance alvast zijn steentje bij te dragen in de strijd die vzw Stop Darmkanker dagelijks voert. ​

 


 ​​​​​​​