Nieuwe partner Goods to Give

'Goods to Give' is een jonge vzw die nieuwe non-foodproducten inzamelt bij bedrijven en herverdeelt aan minderbedeelden via een netwerk van sociale organisaties die strijden tegen armoede in België.

Dankzij de schenkingen van grote bedrijven heeft 'Goods to Give' al miljoenen producten voor dagelijks gebruik (hygiëne- en verzorgingsproducten, school- en babymateriaal, kleren, meubels, …) herverdeeld over ongeveer 300 sociale partnerorganisaties. Op die manier werden meer dan 200.000 minderbedeelden geholpen.

AG Insurance heeft beslist om een partnerschap aan te gaan met 'Goods to Give' zodat onze bestaande partnerverenigingen binnen Solidarity bestellingen kunnen plaatsen bij 'Goods to Give'.

Op die manier geven we producten die bij het afval zouden belanden een nieuwe bestemming en helpen we mensen die het moeilijk hebben.

De werking van 'Goods to Give':Ons logistiek platform rond de inzameling en herverdeling van nieuwe non-foodproducten vormt een professionele, efficiënte en transparante link tussen de bedrijfswereld en de sociale wereld.


Enkele getuigenissen

​​Sylvie"Jullie schoonmaakproducten zijn zo goed. Sinds ik ze gekregen heb, stop ik niet met schoonmaken.
Alles is perfect en het ruikt zo goed in mijn appartement!"
​​​​
​​​​​Béatrice"Door mijn halftijds werk kan ik niet veel aankopen.
Toch moet ik er goed blijven uitzien op het werk! Dankzij 'Goods to Give' heb ik de mogelijkheid om toonbaar te blijven."
​​


Lucy Bogaerts - ambassadeur voor West-Vlaanderen bij 'Goods to Give'

"Ik heb recent een rijk gevulde carrière afgesloten bij Procter & Gamble.
Vroeger werden perfect bruikbare producten vernietigd, of productoverschotten uitgedeeld aan werknemers. Er was toen geen andere oplossing.
Dankzij het logistiek platform van 'Goods to Give' kunnen we onze non-foodproducten goed bewaren en schenken aan sociale organisaties over het hele land. Zo worden ze herverdeeld aan mensen die het moeilijk hebben.
Het is natuurlijk fijn om als werknemer gratis producten te krijgen, maar ik vind het nog fijner om te weten dat ze terechtkomen bij personen die het écht nodig hebben."​


​Jan Heyvaert - voorzitter stuurcomité AG Solidarity
"We hebben hetzelfde DNA als 'Goods to Give', we hanteren dezelfde stijl en hebben dezelfde mindset. Ik ben als voorzitter van het stuurcomité AG Solidarity heel blij met het partnerschap en hopelijk zijn we vertrokken voor een goede en lange samenwerking. Samen staan we sterker dan alleen."


Meer info? 
Neem een kijkje op de website van Goods to Give of stuur een mail naar AG – Solidarity.


Bekendmaking partnerschap via sociale media (Facebook, Twitter en LinkedIn)

't Eilandje – Eindejaarsactie 2017

​Onze eindejaarsactie ten voordele van vzw ‘t Eilandje was een echt succes. Dankzij jouw steun hebben we een cheque van 20 000 euro aan vzw ’t Eilandje kunnen overhandigen, zo kunnen zij hun daklozenwerking blijven uitoefenen.​

 


Enkele getuigenissen​

Céline Masfrand – Verantwoordelijke Fondsenwerving en Communicatie bij 't Eilandje
“De steun van AG Insurance voor ‘t Eilandje tijdens de eindejaarsperiode was uitzonderlijk. De hulp van de vele medewerkers van AG Insurance is een echte toegevoegde waarde voor de hulpbehoevende daklozen die ‘t Eilandje elke dag steunt. Ook voor de ontwikkeling van onze toekomstige projecten. Een welgemeende dankjewel voor jullie waardevolle steun en vertrouwen!”
Getuigenis van iemand die dagelijks naar het opvangcentrum komt:
"Een warme maaltijd, hulp bij mijn administratie, stand van zaken over toekomstige projecten (werk, opleiding, …). 't Eilandje helpt me elke dag om definitief van de straat af te raken."

 

 

 

​​​