AG Insurance heeft een rijk verleden als verzekeraar. In 1824 waren we  al actief in wat enkele jaren later België zou worden. Ondertussen zijn we, met meer dan 2,7 miljoen klanten, uitgegroeid tot de marktleider in de Belgische verzekeringssector. We zijn een multikanaalverzekeraar die  een volledig assortiment van verzekeringsproducten aanbiedt, producten die beantwoorden aan de behoeften van alle marktsegmenten. Van particulieren tot professionals , van zelfstandigen tot grote ondernemingen, elke klant vindt bij ons levensverzekeringen en schadeverzekeringen (auto, brand, ongevallen, hospitalisatie, burgerlijke aansprakelijkheid…), naast alle mogelijke oplossingen voor zijn/haar aanvullend pensioen.

Kerncijfers

Meer dan 4.000 zelfstandige makelaars en Fintro-agenten verdelen de producten van AG Insurance.

Zowat 681 kantoren van BNP Paribas Fortis en 660 postkantoren van bpost bank bieden onze producten aan.

​Bedragen in miljoen EUR2018
Premie-incasso​​
6.100
Nettoresultaat ​554
Beheerd vermogen Leven   ​55.865
Solvabiliteitsmarge ​(Solvency II)234 %​​

Voornaamste activiteiten

​AG Insurance verzekert de gezinnen die zich willen beschermen, zichzelf en hun goederen (via de verzekeringen auto, brand, ongevallen, aansprakelijkheid, hospitalisatie…), of die hun financiële toekomst willen veilig stellen via een levensverzekering (sparen of beleggen). We begeleiden ook dagelijks zelfstandigen en ondernemingen die hun activiteiten en hun medewerkers optimaal willen beschermen.

Via AG Real Estate, een dochteronderneming van AG Insurance en één van de voornaamste actoren in de Belgische vastgoedsector, investeren we een deel van onze activa in vastgoed.

Missie

​AG Insurance wil een solide en betrouwbare partner zijn voor zijn klanten en distributiepartners, door hen kwaliteitsvolle verzekeringsoplossingen, innoverende producten en een hoogkwalitatieve service aan te bieden. 

AG Insurance wil zijn positie van marktleider versterken

  • door zijn intense samenwerking met de makelarij verder te verzekeren,
  • door zich te onderscheiden als voornaamste verzekeraar in België,
  • en door solide en duurzame klantenrelaties te onderhouden met de grote ondernemingen.

Marktpositie

​Eind 2018 had AG Insurance een globaal marktaandeel van 22,7  %, waardoor we  de absolute marktleider in België zijn. We danken deze eerste plaats aan ons marktleiderschap in levensverzekeringen en onze tweede plaats in Niet-Levensverzekeringen.

 

Onze positie op de verzekeringsmarkt

Marktaandelen op 31 december 2018

PDM_2018_NL.PNG
 

De ratings van AG Insurance

ratingsag_NL_20151106_v03.JPG

* enkel voor Insurer Financial Strength.
** Sinds 2009 neemt AG Insurance niet langer deel aan Moody's credit rating proces en verleent het geen toegang tot de boekhouding, rapporten en andere relevante interne documenten.

Meer weten? Surf dan naar onze speciale pagina over ‘ratings’.

​​​​