"In de verzekeringssector is de kwaliteit van de dienstverlening een belangrijke factor. Medewerkers die zich volledig engageren voor hun werk zijn efficiënter en beter voorbereid om aan de behoeften van de klanten te voldoen"
Hans De Cuyper, Chief Executive Officer

Belangrijkste cijfersOpleiding & ontwikkeling

​AG biedt zijn medewerkers een breed scala aan opleidingen aan. Iedereen kan opleidingen volgen in verschillende domeinen (digital, verzekeringen, persoonlijke ontwikkeling, ...) en in verschillende vormen.


 
Vanaf hun allereerste dag bij AG en gedurende hun hele loopbaan stimuleren we onze medewerkers om relevante opleidingen te volgen (naast enkele verplichte opleidingen). Elke werknemer volgt gemiddeld 4,8 dagen opleiding per jaar. Naast de traditionele opleidingen zijn er ook meer informele denk- en deelmomenten, zoals de 'Snack & learn'-sessies (tijdens de lunchpauze kunnen medewerkers een uiteenzetting bijwonen over zeer gevarieerde onderwerpen zoals loopbaanontwikkeling, time management, gezond leven, CSR...), brown bag-sessies (over verzekeringsgerelateerde thema's), of de Ontmoetingen met het Directiecomité, die twee keer per jaar plaatsvinden. 

 
Via de AG School leidt AG niet alleen zijn eigen medewerkers op, maar ook de makelaars en hun medewerkers.
Hij beschikt tevens over een team dat zich volledig aan de vorming inzake verzekeringsproducten wijdt voor kantoormedewerkers van BNP Paribas Fortis en bpost Bank. AG werkt eveneens nauw samen met de Vlerick School en de Solvay Brussels School om opleidingen op maat aan te bieden voor zijn jonge talenten.

Welzijn op het werk

​"Als werkgever zijn we bezorgd om jouw welzijn, we willen supporter van jouw leven zijn. De verschillende initiatieven op het gebied van welzijn op het werk vormen een globaal en coherent aanbod waarin elk van onze medewerkers zich kan terugvinden en zo zijn eigen kijk op welzijn op het werk kan bepalen."

Jan Heyvaert, HR-directeur

 
Voor AG is het welzijn van zijn medewerkers een zeer belangrijk aspect van zijn HR-beleid. Via het programma 'Well@Work' organiseert AG verschillende initiatieven om medewerkers te helpen zich zo goed mogelijk te voelen, zowel op het werk als daarbuiten, op verschillende gebieden: veiligheid, gezondheid, psychosociale belasting en stress, maar ook ergonomie en werkomgeving. Well@Work wil een positief klimaat creëren rond de aanwezigheid op het werk. Door medewerkers en managers te responsabiliseren, zal dit positieve klimaat zich vertalen in meer welzijn en meer wederzijdse betrokkenheid. Enkele Well@Work-initiatieven bij AG:
 • ​De preventieadviseur is verantwoordelijk voor de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk. Zijn rol is het voorkomen van risico's op het werk, maar ook het algemeen welzijn binnen de onderneming te waarborgen.
 • Arbeidsgeneeskunde 
 • Elk gebouw heeft een EHBO-lokaal met materiaal en een defibrillator. In Brussel organiseert de Verpleegdienst medische onderzoeken, maar ook de jaarlijkse griepvaccinatie, bloedinzamelingsacties enz.
 • De mogelijkheid om - onder andere - een deel van het loon om te zetten in extra verlofdagen via het cafetariaplan.
 • Tussenkomst in de kosten van de kinderopvang tijdens de vakanties
 • Een re-integratieprogramma na een langdurige afwezigheid
 • Het Employee Assistance Program (EAP), een externe bijstandsdienst waar medewerkers een oplossing kunnen vinden voor elke vraag of probleem met betrekking tot hun geestelijk welzijn, hun financiële of juridische situatie.
 • ...

Sinds 2012 kunnen alle medewerkers dankzij het 'FlexiWork'-project hun evenwicht tussen werk en privéleven verbeteren, wat bijdraagt tot het algemeen welzijn. Concreet betekent dit dat de werkplekken flexibel zijn (gedeelde werkruimte) en de meeste medewerkers (90 %) de mogelijkheid hebben om één dag per week te telewerken.
​​​​

Mobiliteit, gezondheid en sportactiviteiten

​Het is belangrijk dat onze medewerkers zich gemakkelijk en snel naar hun werkplek kunnen verplaatsen. Door zijn ligging in het centrum van de steden en nabij grote stations, zijn onze kantoren gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo gebeurt meer dan 72 % van het woon-werkverkeer van onze medewerkers via het openbaar vervoer, fiets of carpooling.


 
Maar er zijn ook heel wat sportievelingen onder onze medewerkers. AG biedt kleedkamers en douches om zijn medewerkers aan te moedigen om met de fiets naar het werk te gaan. Onze onderneming doet ook actief mee aan het 'Bike to work'-programma.

 
Bovendien geldt de slogan "supporter van jouw leven" ook voor de medewerkers van AG Insurance. In 2019 werd 'The Vibe' gelanceerd, het aanbod van AG op het gebied van welzijn, sport en gezondheid voor zijn medewerkers. The Vibe focust op 3 pijlers: lichaam, hart en geest en biedt het hele jaar door een programma dat wordt aangevuld met keynotes, workshops, tips, uitdagingen en praktische en toegankelijke activiteiten. Deze aanpak kadert in een algemeen beleid dat aantrekkelijke en stimulerende werkomstandigheden wil bieden om het evenwicht tussen privé- en beroepsleven te verbeteren. 

 
Andere initiatieven op het gebied van gezondheid en sport:
 • Free Fruit: drie weken per jaar krijgen alle medewerkers één gratis stuk fruit per dag.
 • Aanbod van gezonde en vegetarische gerechten in het bedrijfsrestaurant.
 • Ondersteuning van een actieve en dynamische levensstijl via programma's zoals 'The Vibe', een breed aanbod aan sport-, cultuur- en vrijetijdsactiviteiten in Brussel, evenals de Easy@Work fitnessruimtes in Charleroi en Berchem. En het inrichten van workshops om bijv. gezonde tussendoortjes te leren klaarmaken.

 

 

​​​​​​