Ik ben langdurig ziek

​​Bij een zware ziekte zoals kanker, diabetes, multiple sclerose, … komt heel wat kijken. De juiste behandeling vraagt – naast veel energie – een hele hap uit je budget. Gelukkig betaalt je hospitalisatieverzekeringen de behandelingskosten voor een zware ziekte het hele jaar door terug, zelfs zonder hospitalisatie.

 

Hoe gebruik je de waarborg zware ziekten?

 

 • Aanvraag en activatie
  AG Insurance dekt in de meeste plannen 30 zware ziekten. Na de diagnose neem je het best je contract erbij om te zien of je ziekte in deze lijst voorkomt. Heb je een hospitalisatieverzekering via je werkgever, dan kan je dit nakijken op My Global Benefits.

  Wacht na de diagnose niet te lang om de waarborg zware ziekten te activeren. Hoe je dat doet, lees je in stap 1 'Kosten voor de behandeling van een zware ziekte'.

 • Terugbetaling kosten
  Een ziekenhuisopname voor je behandeling (bv. chemotherapie, nierdialyse, …) wordt terugbetaald door je hospitalisatieverzekering. Je moet wel AG Insurance op de hoogte brengen van je hospitalisatie zodat we je persoonlijk dossier kunnen opstarten. Dat is het geval voor een opname met overnachting, maar ook voor een dagopname.

  Hoewel een hospitalisatieverzekering in principe enkel tussenkomt bij een ziekenhuisopname, wordt de behandeling van een zware ziekte het hele jaar door terugbetaald, zelfs zonder recente hospitalisatie (bv. kosten huisarts, geneesmiddelen, …). Je vindt alle info over de terugbetaling van je kosten bij stap 2 'Verzamel je medische kosten'.

 • Einde van de waarborg
  Jaarlijks zal je gevraagd worden om een medisch verslag door je behandelende arts aan je dossier toe te voegen. De waarborg eindigt als het medisch verslag toont dat je genezen bent en er geen tekenen meer zijn van de ziekte.

 • Herval
  Als de ziekte na een tijd terugkeert, kan de waarborg Zware ziekten opnieuw geactiveerd worden. In dat geval wordt de bovenstaande procedure herhaald.

 

Wat als je langere tijd arbeidsongeschikt bent?

 

Het is mogelijk dat je werkgever voor jou een verzekering arbeidsongeschiktheid heeft afgesloten. Deze verzekering zorgt voor een bijkomend inkomen bovenop je wettelijk voorziene uitkering.

 

 

Kijk vooraf je contract of conventie na voor de voorwaarden van de terugbetaling.

Ben je verzekerd via je werkgever? Dan is de kans groot dat je je waarborgen kan checken op My Global Benefits. Log snel in!