Bij mijn kind in het ziekenhuis overnachten (rooming-in)

​​​​Een hospitalisatie is zelden een gebeurtenis om naar uit te kijken. Al zeker niet voor een jong kind. Toch zijn er enkele tips om ook zo’n opname vlot te laten verlopen.


 • Rooming-in: terugbetaald
  Je zoontje of dochtertje in het ziekenhuis: zowel voor je kind als voor jou is het geen pretje. Samen bij je kind overnachten vermijdt dan ongetwijfeld al heel wat traantjes.

  Het RIZIV komt niet tussen voor de kosten, die na enkele dagen ziekenhuis hoog kunnen oplopen. Gelukkig doet je hospitalisatieverzekering dat wél. Of je nu via je werkgever verzekerd bent of individueel, AG Insurance betaalt de rooming-in kosten terug. Zo voelt je kind zich nooit alleen.

 • Informeer jezelf en je kind
  Onzekerheid over wat gaat komen, maakt je kind bang. Stel je kind gerust door zelf goed te weten wat er gaat gebeuren. Aarzel dus niet om je vragen te stellen aan de dokters en het verplegend personeel. Zo kan je alles rustig en duidelijk overbrengen naar je kind.

 • Meld de opname bij AG Insurance
  Voor een vlotte terugbetaling meld je de opname van je kind best zo snel mogelijk voor (of na) de opname. Dat kan heel eenvoudig online door hiernaast op ‘Een ziekenhuisopname met overnachting’ ​te klikken.


Kijk vooraf je contract of conventie na voor de voorwaarden van de terugbetaling.