Innovatie 20/03/2017

AG Insurance en Securitas sluiten partnership rond 'Connected homes'

Twee belangrijke spelers op het vlak van de bescherming van de woning hebben zopas een partnership afgesloten. AG Insurance, marktleider op de Belgische verzekeringsmarkt, en Securitas, de n° 1 in veiligheidsoplossingen in België, bundelen hiermee hun krachten om hun distributiepartners en klanten in dit domein nog performantere oplossingen aan te bieden en ze voor te bereiden op de technologische vernieuwingen die zich in zeer snel tempo ontwikkelen.



Door dit nieuwe partnership zal Securitas kunnen samenwerken met het uitgebreide makelaarsnetwerk van AG Insurance voor de communicatie en verkoop van zijn beveiligings- en automatiseringsoplossing SecuritasHome. 
Van zijn kant wil AG Insurance de snelle technologische evoluties in woningbeveiliging op de voet volgen en zijn productaanbod hieraan aanpassen. Daarom ontwikkelde hij specifiek voor SecuritasHome het Pack Veiligheid, dat vijf extra waarborgen aanbiedt voor klanten die deze veiligheidsoplossing installeren.



Combinatie van beveiliging en automatisering


SecruitasHome is een volledig geïntegreerde en flexibele oplossing die een combinatie biedt van beveiliging tegen diefstal, brand, waterschade … en automatisering van de woning, zoals bediening van verlichting en toegangscontrole. Via een app op de smartphone kan de gebruiker vanop afstand het alarmsysteem, de centrale verwarming, het elektriciteitsverbruik … in zijn woning monitoren. Tegelijk worden op de smartphone real-time beelden uit de woning gestreamd.



Connected homes


AG Insurance verzekert in België meer dan 1 op 4 woningen. Via deze samenwerking kan de verzekeraar zijn klanten, bovenop performante verzekeringen, bijkomende diensten aanbieden die verwant zijn met zijn kernactiviteit, maar die uitbreiden tot een globale oplossing voor de behoeften van klanten aan veiligheid in en rond de woning. De komende maanden en jaren zal die samenwerking zich verder uitbreiden met nieuwe innoverende en klantvriendelijke oplossingen.