apps voor citytrip
Ontdek de bijbehorende producten

Een citytrip met vrienden?

11 coole apps om de stad te ontdekken

​Niet alleen de bomen krijgen blaadjes, ook steden bloeien open na hun winterslaap. Alles oogt frisser, mensen zijn vrolijk, parken lopen vol en de geur van streetfood kriebelt in je neus. Hét moment om met vrienden of familie op citytrip te vertrekken. Met deze gratis apps voor iOS en Android beleef je nog meer fun.

Wil je niet te veel bagage meenemen op citytrip? Laat gerust je stadsplan, reisgids en fototoestel thuis. Met je smartphone en deze coole apps is het even makkelijk om de stad te ontdekken.

Verminderen

Terrasje of paraplu?

De vraag die iedere citytripper zich stelt: welk weer wordt het vandaag? Met The Weather Channel check je op elk moment of je een ijsje kan smullen op een gezellig terras of beter even een museum induikt. Gebruik de apps uit de volgende paragraaf om snel je plannen aan te passen aan maartse buien, aprilse grillen of vroege zomerdagen.

Verminderen

Shoppen of sightseeing?

Plannen jullie het verloop van de trip op voorhand of deel je ter plekke je dag in? Het maakt niet uit, met deze apps is het heel makkelijk en plezant om een citytrip uit te stippelen.

Tripomatic City Guide (Sygic Travel) dompelt je al even onder in de sfeer van meer dan vijfhonderd steden met 360°-videos en foto's, openingstijden en toegangsprijs van de bezienswaardigheden. Je filtert ze volgens je interesses en voegt ze toe aan het dagschema. Deel het met je vrienden om samen te finetunen. Je planning synchroniseert automatisch op je laptop, tablet en smartphone. Gooit het weer de dag zelf roet in het eten of ontdek je een leuke buurt waar je nog wat langer wil rondkuieren, dan geeft de app je tips voor bezienswaardigheden in de buurt. Zelfs offline heb je altijd gebruiksvriendelijke stadsplannen, wandelnavigatie en je dagplanning bij de hand.

VisitaCity

Deze app stelt je bepaalde sightseeing trajecten voor die je zelf kunt aanpassen. Je kunt ook gewoon van nul beginnen plannen. De app berekent de tijd die nodig is om van de ene naar de andere bezienswaardigheid te wandelen en zegt hoeveel tijd je doorgaans besteedt bij elke attractie.

Verminderen

Nemen we metro, bus of fiets?

Is het metronet een kluwen en weet je niet welke bus erop aansluit? Citymapper combineert wandelen, metro, bus, trein, spoorwegen, veerpont, Uber/taxi en fiets om de beste route voor je uit te stippelen. Hij houdt rekening met vertragingen en geeft je de reële vertrekuren.

Verminderen

Tof restaurantje in de buurt?

Tijdens een citytrip mag lekker eten natuurlijk niet ontbreken. Keuze genoeg, maar waar stap je binnen? Met AroundMe vind je leuke restaurantjes en bars in je buurt, maar ook geldautomaten, bioscopen, ziekenhuizen en hotels. Via de live view opent je camera en verschijnen de namen in beeld van interessante plekken in de buurt. Klik op een naam en de app gidst je ernaartoe. De app linkt met Citymapper als je de metro of bus wilt nemen.

Je kunt natuurlijk ook Yelp gebruiken. De bekende app helpt je om tijdens je citytrip een goed restaurant te vinden of het nachtleven in te duiken. Maar je vindt er ook gewoon een apotheker of een bakker mee. Yelp houdt je bovendien op de hoogte van evenementen in de buurt. Je kunt ook met andere gebruikers praten over hun ervaring in een restaurant, bar of nachtclub.

Verminderen

Waar vinden we snel een openbaar toilet?

Is de nood hoog? Dan loodst Toilet Finder je naar de dichtstbijzijnde openbare toiletten. Welke wc's zijn gratis, het properst en toegankelijk voor gehandicapten? Ook dat weet de app je te vertellen.

Verminderen

Hoe verdelen we het budget als we samen op citytrip gaan?

Als je met vrienden op citytrip gaat, deel je de kosten. Met Tricount voegt iedere reisgezel zijn kosten toe en verdeel je nadien de rekening. Betalen kan met PayPal. De app houdt bij wie nog geld moet aan wie.

Verminderen

Hoe maken we leuke foto’s als herinnering?

​Instagram is natuurlijk de bekendste app om leuke foto's te maken en meteen te delen, ook wanneer je in een stad bent. Maar probeer ook zeker deze eens: met de Polaroid Swing app voor iOS 'bewegen' je mooiste herinneringen wanneer je erop tikt of je smartphone beweegt. Voor Android en iOS biedt Pixlr je een enorme collectie filters en leuke extra's om je citytripfoto's in collages te verwerken.

 

6 tips voor leuke citytrip foto's

  1. Fotografeer voorbijgangers. Zij 'zijn' de stad. Met een langere sluitertijd creëer je dynamiek in je foto's.

  2. Gebruik de symmetrie in gebouwen voor strakke composities.

  3. Gebruik plassen, vijvers en glazen wolkenkrabbers om reflecties te vangen.

  4. Breng de klassiekers vanuit een ander standpunt in beeld.

  5. Fotografeer 's morgens vroeg, in het zachte avondlicht en 's nachts. Het is licht in de stad is altijd mooi, altijd anders.

  6. Kijk omhoog en omlaag en fotografeer details die de stad typeren.


Laatste tip voor je op reis vertrekt: vergeet je verzekeringen niet te controleren! De Top Travelstop​ en de Gezinsbijstand uitgebreide formule zijn onmisbaar als je je reis moet annuleren of problemen hebt ter plaatse.

Verminderen