Ontdek de bijbehorende producten

Een carnavalsstoet is altijd feestelijk. Maar wat als er een ongeval gebeurt?

​Na maandenlange voorbereiding trekken binnenkort weer overal in ons land kleurrijke praalwagens en duizenden verklede mensen door de straten. Want dan is het weer carnaval en viert jong en oud feest. De stemming is vrolijk en uitgelaten, maar net dan is een ongeluk snel gebeurd.

​Een deelnemer die een praalwagen over zijn voet krijgt, een confettikanon dat naar beneden dondert en een toeschouwer verwondt … De organisatoren van carnavaloptochten zijn meestal goed verzekerd voor dit soort ongevallen.

Maar wat als u als toeschouwer per ongeluk een praalwagen beschadigt of een deelnemer verwondt? In dat geval kunt u rekenen op uw familiale verzekering. Deze verzekering beschermt u immers tegen schade die u en uw gezinsleden aan derden berokkenen tijdens het privéleven. Let wel op: in één uitzonderlijk geval komt uw familiale verzekering niet tussen: namelijk wanneer het slachtoffer per toeval zelf een gezinslid is (bij u inwonend). Hebt u in dat geval een ongevallenverzekering, dan is er nog geen probleem, want die verzekering vergoedt de medische kosten na tussenkomst van het ziekenfonds.
Verminderen