gamen verzekering
Ontdek de bijbehorende producten

Altijd en overal gamen

Hoe zit het met uw verzekering bij een ongeval?

​Gamen kan tegenwoordig altijd en overal. Zo gingen mensen afgelopen zomer met de smartphone in de hand op zoek naar virtuele Pokémon-figuurtjes in hun omgeving. Wat als u tijdens het gamen afgeleid bent en een ongeval veroorzaakt? Welke verzekering spreekt u dan het best aan?

​Stel, u gaat helemaal op in het spel op uw smartphone en steekt zonder kijken de straat over. Een autobestuurder remt, maar kan u niet meer ontwijken…

 • Ook al was u onvoorzichtig, als zwakke weggebruiker bent u goed beschermd. Uw lichamelijke schade wordt namelijk vergoed via de BA Autoverzekering van de bestuurder. Omdat de bestuurder niet in fout was, stijgt zijn bonus-malus niet.
 • Heeft de autobestuurder schade of is hij zelf gewond, dan komt uw familiale verzekering tussen. Op voorwaarde dat u er een hebt natuurlijk, zo niet draait u zelf op voor de kosten.
Verminderen

7 tips voor een veilige Pokémon-zoektocht en andere games

 1. Respecteer altijd de verkeersregels: wacht voor een rood licht, gebruik het voetpad gebruiken, steek over op het zebrapad, enz.

   
 2. Speel het spel nooit op de fiets of achter het stuur van de wagen. Als u met de auto een ongeval veroorzaakt door op uw smartpone te kijken, bent u aansprakelijk en riskeert u een boete.

   
 3. Houd uw omgeving in het oog zodat u niet tegen een verlichtingspaal of vuilnisbak aan loopt. Uw telefoon trilt trouwens wanneer er een Pokémon in de buurt is.

   
 4. Let op waar u naartoe gaat en ga liefst niet alleen: sommige criminelen lokken Pokémon-jagers via het spel en stelen dan hun smartphone en portefeuille.

   
 5. Sommige plekken zijn gevaarlijk of verboden voor het publiek: ga niet op autosnelwegen, spoorwegen en privédomeinen.

   
 6. Begeleid jonge kinderen op het Pokémon-zoektocht.

   
 7. Let op als u een profiel creëert via uw Google-account: er heerst nogal wat onduidelijkheid over uw persoonlijke informatie die zo toegankelijk wordt.
Verminderen