Ontdek de bijbehorende producten

De kinderen zijn het huis uit en ik heb geen huisdier. Waarom heb ik een familiale nodig?

​Ook als u geen kinderen of huisdieren (meer) in huis hebt, blijft een familiale verzekering absoluut nuttig. Want het zijn lang niet alleen kinderen of dieren die brokken maken. Ook u kunt schade veroorzaken en voor de vergoeding moeten opdraaien.

​De meeste mensen hebben de reflex om na al die jaren hun familiale verzekering op te zeggen wanneer hun kinderen het huis uit zijn en ze geen huisdieren (meer) hebben. Nochtans kan er vanalles gebeuren waardoor u de schade van anderen moet vergoeden. Enkele voorbeelden om u ervan te overtuigen:

  • U bent wat verstrooid, steekt zonder kijken de straat over en veroorzaakt een ongeluk met een motorrijder die u wil vermijden. De man glijdt weg en botst tegen een geparkeerde auto.
  • Het heeft ’s nachts gesneeuwd, maar ’s morgens hebt u niet meteen tijd om het voetpad sneeuwvrij te maken. En voor u het weet, glijdt een voetganger uit op uw troittoir en breekt hij een arm.
  • Uw balkon is mooi versierd met bloemen. Maar tijdens een winderige dag komt een bloempot los en hij valt op de geparkeerde auto van uw buurman.
  • Terwijl u op de parking van de supermarkt uw boodschappen in de auto laadt, bolt het winkelwagentje plots tegen een andere auto.

 

Uw familiale verzekering biedt bescherming bij deze en andere ‘domme’ ongevallen, die dus wel degelijk iedereen kunnen overkomen. En om die reden is en blijft ook een rechtsbijstandverzekering bijzonder nuttig. Ze helpt u om uw rechten te verdedigen als u een ongeval veroorzaakt, maar evengoed als u zelf het slachtoffer bent. Zo’n verzekering neemt de erelonen van advocaten en deurwaarders en de gerechtskosten op zich.

Verminderen