Ontdek de bijbehorende producten

Heb ik een speciale verzekering nodig voor de babysitter van mijn kinderen? En voor een au pair-meisje?

De verzekering BA privéleven en de arbeidsongevallenverzekering: welke verzekering voor welk ongeval?

  • Wat als de babysitter aansprakelijk is voor een schadegeval? De babysitter maakt deel uit van de verzekerde personen van uw Top Familiale. Als ze tijdens de periode waarin ze voor u werkt schade veroorzaakt aan een derde (ze stoot bijvoorbeeld met de kinderwagen tegen de auto van de buren en maakt er een kras op), dan komt uw Top Familiale tussen om de schade aan de derde te vergoeden.
  • Wat als uw kind de babysitter verwondt? Dan komt uw Top Familiale tussen om de schade te vergoeden die uw kind heeft veroorzaakt.
  • Wat als de babysitter zich per ongeluk verwondt zonder dat uzelf of uw kind aansprakelijk zijn (de babysitter mist bijvoorbeeld een trede)? Hier gaat het om een arbeidsongeval dat wordt vergoedt door de arbeidsongevallenverzekering die u voor haar moet onderschrijven (cf. verzekering Huispersoneel).
  • Wat als de babysitter per ongeluk uw kind verwondt? Dankzij uw Top Familiale ontvangt u ook een vergoeding voor de lichamelijke schade van een gezinslid veroorzaakt door een babysitter of andere gezinshulp.
  • Wat als u een beroep wil doen op een au pair-meisje? U geniet dezelfde dekkingen dankzij onze verzekeringen ‘Top Familiale’ en ‘Huispersoneel’, en niet te vergeten ‘Pack Familiale+’. Dankzij dit pack wordt er geen vrijstelling toegepast in geval van schadevergoeding.
Verminderen