Ontdek de bijbehorende producten

Mijn dochter kreeg net een hondje voor haar verjaardag. Ben ik verzekerd?

​U kunt gerust zijn: uw familiale verzekering dekt de schade die uw hond - of uw kat, of uw papegaai - aan andere mensen toebrengt. Maar let op met ‘wilde’ dieren: ze worden steeds vaker als huisdier gehouden, maar zijn niet verzekerd.

De wet veronderstelt dat de eigenaar of bewaker van een dier verantwoordelijk is voor de schade die dat dier veroorzaakt. Hier vindt u dan ook enkele tips om ongevallen met dieren te voorkomen.

Als er toch iets misloopt, komt uw familiale verzekering tussen om de schade aan andere mensen te vergoeden. Althans…als het gaat om een gezelschapsdier, een neerhofdier of vee.

Geen wilde dieren
Dieren die u gebruikt voor uw beroep en wilde dieren - al dan niet min of meer getemd - zoals fretten, ratten, spinnen, struisvogels, lama’s, apen, etc. zijn niet verzekerd in uw familiale verzekering.

Top Familiale
Bij AG Insurance is de dekking voor schade door huisdieren uitgebreid: ze geldt voor katten, honden, konijnen, cavia’s, papegaaien … maar ook voor kippen, eenden, schapen, varkens, geiten, enz.

Als het hondje van uw dochter dus de buurman bijt of schade veroorzaakt aan zijn tuin, dan zal Top Familiale hem een schadevergoeding betalen.
Verminderen