Ontdek de bijbehorende producten

U leent een muziekinstrument

Zorg dat u verzekerd bent tegen schade

​Als u een muziekrichting volgt, huurt u waarschijnlijk een muziekinstrument. Maar wat als u het instrument per ongeluk beschadigt? Bij AG Insurance kunt u zich daarvoor probleemloos verzekeren.

​In principe bent u niet verzekerd voor een voorwerp dat u leent. Uw familiale verzekering komt niet tussen, behalve wanneer u het Pack Familiale+ van AG Insurance onderschrijft. Deze verzekering dekt de schade die u veroorzaakt aan gehuurde voorwerpen of goederen.

De dekking van Pack Familiale+ geldt wereldwijd en als de schade hoger ligt dan de vrijstelling in uw familiale verzekering, dan is er geen franchise. Dit wordt ook wel eens een Engelse vrijstelling genoemd.
Verminderen

Schade of diefstal op een studentenkot

​Wordt het instrument beschadigd door brand of waterschade in uw kot, dan is dit gedekt via de verzekering Top Woning van uw ouders. Dit is ook het geval als u voor enkele maanden in het buitenland studeert via Erasmus. Opdat het gehuurde instrument in het studentenkot ook verzekerd zou zijn tegen diefstal, (vergoeding tot max. 8 900 euro), moet u het Pack Home & Assist+ van AG Insurance onderschrijven.
Verminderen

In de auto

​Raakt het instrument beschadigd terwijl het zich in de auto bevindt, dan is dit gedekt als u een Pack Omnium+ of Pack Occasium+ afgesloten hebt. Beide packs voorzien in een dekking voor vervoerde goederen tot 2.000 euro bij een gedekt schadegeval of bij diefstal van het voertuig. U krijgt geen vergoeding als dieven uw autoruit breken en er vervolgens gewoon met het instrument vandoor gaan.
Verminderen

Geleend van een vriend

​Al deze waarborgen gelden ook als u een muziekinstrument tijdelijk van een vriend leent om er bijvoorbeeld een schoolconcert mee af te werken.
Verminderen