Ontdek de bijbehorende producten

Ik huur skimateriaal, maar ben ik daarvoor verzekerd?

​De verse sneeuw, de zon en de relaxte sfeer… uw wintersportvakantie komt er weer aan! Skis of een snowboard huren en u bent klaar voor de pistes. Uw zoon heeft zelfs een GoPro-camera geleend van een vriend om zijn spectaculaire afdalingen te filmen. Maar wat als u het materiaal beschadigt?

Dan lopen de kosten al gauw hoog op. 500 euro voor een paar skis of een snowboard is geen uitzondering. En ook voor een GoPro-camera telt u makkelijk 500 euro neer.

Een gewone familiale verzekering vergoedt de schade die u aan andere skiërs (derden) en hun materiaal veroorzaakt. Voor schade aan het materiaal dat u huurt of leent, komt ze niet tussen. Want:

  • bij de huur van uw skis moet u een contract ondertekenen. De contractuele aansprakelijkheid die daaruit ontstaat, is niet gedekt in uw familiale verzekering.

 

  • ook als u van een vriend een camera leent, sluit u eigenlijk een stilzwijgende overeenkomst en ontstaat er een contractuele aansprakelijkheid. Valt uw zoon en gaat de camera daarbij stuk, dan komt uw familiale verzekering niet tussen.
Verminderen

Verzekering voor gehuurd of geleend materiaal

Maar er bestaat wel een oplossing voor dit soort schade. Met Pack Familiale+ van AG Insurance als aanvulling op uw Top Familiale verzekering is ook uw contractuele aansprakelijkheid voor gehuurd of geleend materiaal verzekerd. Er geldt een Engelse vrijstelling. Dat wil zeggen dat – in dit geval – de skiwinkel en de vriend van uw zoon de volledige schade vergoed krijgen. Er wordt geen vrijstelling afgehouden omdat het schadebedrag hoger ligt dan de vrijstelling die in uw verzekeringspolis bepaald is.


Wilt u uw deugddoende wintersportvakantie helemaal geslaagd maken? Lees dan deze tips om skiongevallen te voorkomen.

En als uw kind binnenkort sneeuwklassen vertrekt, vindt u hier enkele tips over de verzekering.
Verminderen