Bescherm uw gezin of bedrijf in geval van overlijden
Ontdek de bijbehorende producten

Bescherm uw gezin of uw onderneming in geval van overlijden


Een overlijden komt vaak onverwachts. Gelukkig kunt u uw naasten en uw onderneming beschermen wanneer het noodlot toeslaat.

Lees hieronder 6 redenen om een overlijdensverzekering af te sluiten:

 
Bescherm uw gezin

Als u voor uzelf en uw partner een overlijdensverzekering afsluit, ontvangen uw naasten een kapitaal om hen te beschermen tegen de financiële gevolgen van een plots overlijden.
Indien u kinderen heeft die hogere studies volgen kunt u op beide oren slapen: alle onkosten zullen gedekt zijn.

 
Verzeker uw kredieten

De overlijdensverzekering dekt de terugbetaling van uw huidige en toekomstige leningen. Zo kunnen uw naasten uw leningen probleemloos terugbetalen aan de bank als u zou overlijden.

 
Stel een schenking veilig

Hebt u een niet-geregistreerde schenking gedaan aan uw kinderen? Als u tijdens de eerste drie jaar na de schenking zou overlijden, moeten uw kinderen hierop successierechten betalen.
Dankzij een overlijdensverzekering zijn de eventueel te betalen successierechten gedekt via een vooraf bepaald kapitaal.

 
Behoud de levensstandaard van uw gezin

U verdient goed uw boterham. Maar wat als u plots zou overlijden?
De overlijdensverzekering (die uw onderneming eventueel kan financieren) garandeert de storting van een vooraf bepaald kapitaal. Zo kan uw gezin dezelfde levensstandaard aanhouden als voordien, en eventuele hoge successierechten aflossen.

 
Garandeer de continuïteit van uw onderneming

Wat gebeurt er met uw onderneming als u, als bedrijfsleider, zou overlijden? Als u een overlijdensverzekering afsluit ten gunste van de onderneming, garandeert u een kapitaal bij overlijden. Zo kan uw onderneming tijdelijk een ervaren interim-manager aanstellen en investeren in een meer duurzame oplossing.

 
Vrijwaar het aandeelhouderschap van uw onderneming

Als alle aandeelhouders elk een overlijdensverzekering afsluiten, wordt iedere aandeelhouder de begunstigde van een kapitaal als een van hen zou overlijden. Zo zijn het aandeelhouderschap en de onderneming goed beschermd tegen de mogelijke gevolgen van een overlijden. De aandeelhouders ontvangen het noodzakelijke kapitaal om de aandelen van de overleden aandeelhouder te kopen.

We komen allemaal ooit in aanraking met een overlijden. Het is dan ook belangrijk dat u goed verzekerd bent zodat uw gezin en uw onderneming beschermd zijn als u zelf onverwachts zou overlijden.

Meer info over onze verzekering?

Voor meer informatie over de overlijdensverzekering, de omvang van de dekkingen of de uitsluitingen (bv. een overlijden als gevolg van een oorlogsfeit), kunt u onze webpagina raadplegen over onze tijdelijke overlijdensverzekering. Deze tak 21-verzekering omvat eveneens een bepaald aantal risico’s die u niet uit het oog mag verliezen.

Verminderen

​​​​​​