festival ongeval schade diefstal camping werchter
Ontdek de bijbehorende producten

Ik ga naar een festival. Wanneer ben ik goed verzekerd bij een ongeval?

Werchter, Brussels Summer Festival, Couleur Café, Francofolies, Pukkelpop, ... Elk jaar vinden er honderden festivals plaats in ons land. Bent u net als duizenden andere festivalgangers ook van de partij? Vergeet dan niet om u te beschermen tegen ongevallen!

Festivalganger?

Op de camping:

Blijft u kamperen na het festival? Weet dan dat de meeste organisatoren elke aansprakelijkheid afwijzen bij een ongeval of diefstal. U kunt dus maar beter goed verzekerd zijn! Wat als u bijvoorbeeld brand veroorzaakt op de camping bij het aansteken van uw barbecue?

  • Gaat het om uw eigen tent? Geen vergoeding.
  • Gaat om een tent die u leende van de organisatie of een vriend? Geen vergoeding, behalve als u Pack Familiale+ van AG Insurance hebt afgesloten. Dit voorziet in een vergoeding voor schade aan gehuurde of geleende voorwerpen.
  • Gaat het om de tent van een van uw buren op de camping (maar niet van een gezinslid)? Vergoeding als u een familiale verzekering hebt afgesloten.

Op de festivalsite:

  • Bij een ongeval: een individuele verzekering 'ongevallen privéleven' vergoedt de medische kosten en hospitalisatiekosten en stort een kapitaal in geval van blijvende invaliditeit of overlijden ten gevolge van een ongeval in het kader van uw privéleven, 24 uur op 24. Een verzekering 'ongevallen privéleven' vormt een interessante aanvulling op een hospitalisatieverzekering, voornamelijk om de bedragen aan te vullen van de hospitalisatiekosten als de vergoedingen voorzien in de hospitalisatiepolis niet volstaan. Daarnaast kan deze dekking ook nuttig zijn om de kosten te dekken van behandelingen buiten hospitalisatie.

Lees hier onze praktische tips: Veilig naar de festivals

Als de organisatie aansprakelijk wordt gesteld voor het ongeval, zou uw verzekeringsmaatschappij zich tot de organisatie kunnen richten. Het is echter altijd aan te raden om een verzekering rechtsbijstand privéleven af te sluiten. Op die manier worden uw belangen zo goed mogelijk verdedigd bij een geschil met de verantwoordelijken van het festival of een andere festivalganger die u schade zou berokkend hebben.

  • Bij diefstal: Als een diefstalverzekering deel uitmaakt van uw woningpolis of die van uw ouders, bieden de meeste maatschappijen wereldwijd een vergoeding aan bij diefstal. Het slachtoffer moet beroofd zijn met geweld of bedreiging en klacht indienen bij de politie.
Verminderen

Vrijwilliger?

Wilt u weten of u goed verzekerd bent als u als vrijwilliger deelneemt aan een festival? Lees dan dit: Ben ik verzekerd tijdens mijn vrijwilligerswerk?

Verminderen

Organisator?

In het kader van de organisatie van een openbaar evenement is de organisator verplicht om een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Organisator af te sluiten. Op die manier zijn de financiële gevolgen gedekt in geval van materiële of lichamelijke schade veroorzaakt aan derden.

Er bestaan ook andere nuttige verzekeringen voor festivalorganisatoren, maar de meeste organisatoren van 'kleine' festivals sluiten die niet af omdat ze heel duur zijn. Het gaat onder andere om:

  • Verzekeringen tegen annulering van het festival.
  • Verzekeringen tegen slechte weersomstandigheden, bijvoorbeeld als het festival niet kan doorgaan in een tent door hevige wind.
  • Verzekeringen die de opbrengst van het festival dekken in geval van diefstal op de festivalsite zelf.

 

AG Insurance wenst alle fans van muziek, theater, circus,… alvast een schitterende festivalzomer!

Verminderen