Studeren in het buitenland
Ontdek de bijbehorende producten

Studeren in het buitenland: 3 dingen die u moet checken

VS, Azië, Australië, … Heel wat jongeren trekken naar een verre bestemming om een taal te leren voor ze naar de universiteit of hogeschool gaan.

Wil uw kind ook gaan studeren in het buitenland? Breng dan zeker de 3 onderstaande dingen in orde zodat het een onvergetelijke ervaring wordt!

 1. Terugbetaling van de medische kosten

  Als uw kind gaat studeren binnen Europa (of in IJsland, Noorwegen, Zwitserland of Australië) met het programma Erasmus+ kan hij met de Europese ziekteverzekeringskaart de terugbetaling genieten van dringende of noodzakelijke medische verzorging in het buitenland. De kosten voor ziekenhuisopname, repatriëring, … worden echter niet terugbetaald.
  Buiten deze zone is er geen enkele terugbetaling van het ziekenfonds. Dit kan heel wat ongemakken veroorzaken voor studenten die een probleem hebben in de Verenigde Staten.
       
  Tip: controleer of uw hospitalisatieverzekering dit dekt (en hoe lang) of sluit een specifieke verzekering af voor studenten in het buitenland.

 2. Degelijke verzekering voor het kot en de inboedel

  Wist u dat het verblijf van uw kind in het buitenland ook kan verzekerd worden in Top Woning van uw eigen woning? U moet gewoon het adres van het kot doorgeven aan uw verzekeringsmakelaar. ​
  Bent u bang dat de spullen van uw kind gestolen worden? Wij hebben dé oplossing voor u: combineer de diefstalverzekering met Pack Diefstal+. Zo is de inhoud van het studentenkot van uw kind ook verzekerd tegen diefstal (bv. smartphone, computer, …).​​

 3. Dekking van zijn aansprakelijkheid

  Zoals u weet worden er in sommige landen – denk maar aan de Verenigde Staten – heel snel procedures opgestart. Een kleine onoplettendheid of onhandigheid kan dan ook enorme gevolgen hebben ... Uw verzekering BA Familiale Privéleven van AG Insurance dekt uw kind ook tijdens zijn studies in het buitenland. Bent u elders verzekerd? Dan raden we u aan om dit te checken.

 

Lees verder : Hoeveel kosten hogere studies, in België of in het buitenland? Maak een simulatie.


Verminderen

​​