wandelingen België

De 11 mooiste wandelplekjes van België

Wacht niet op je volgende leven om ze te ontdekken

​Wandelen is één van de ingrediënten van een gezond leven. Het houdt je hart gezond, stuwt zuurstof naar je hersenen en vermindert stress. En je wordt er ook nog eens gelukkig van, zeker als je wandelt in de 11 mooiste WandelWonderen België. 

1. Gezonde zeelucht aan de Belgische kust – AG Belgian Coast Walk

​Als je denkt dat wandelen aan de Belgische kust één lange strandwandeling is, dan heb je het mis. Tijdens de AG Belgian Coast Walk ontdek je een gevarieerd parcours van strand, dijk en duinen en kruis je ook de natuurgebieden die onze kust rijk is.

Ontdek hier me​er.

Copyright foto: Belga

 

Verminderen

2. Op het kolkende ritme van de Ninglinspo

​Wandel in de vallei van de enige bergrivier in België, de Ninglinspo. Onderweg kom je natuurlijke baden tegen met verleidelijke namen als Bain des Naïades, Bain de Diane en Bain de Vénus. Een betoverende tocht!

Ontdek hier meer

Verminderen

3. ‘Walk on water’ in Het Vinne

​In dit Vlaams-Brabantse provinciedomein wandel je rond én op het meer. Met wat geluk ontdek je in het unieke rietlandschap planten en dieren die je elders zelden ziet. En achteraf kunnen de kinderen zich nog even uitleven in de speeltuin.

Ontdek hier meer

Verminderen

4. Langs de Blinker en de Stinker

​Dat zijn de bijnamen van het Leopoldkanaal en het Schipdonkkanaal in de regio rond de Damse Vaart. Onder een indrukwekkende bomenrij wandel je langs kaarsrechte kanalen en onderweg kom je pittoreske dorpjes tegen zoals Oostkerke en natuurlijk Damme zelf.

Ontdek hier meer

Verminderen

5. Een stukje Provence vlakbij in Parc de Furfooz

​In de vallei van de Lesse, vlak bij Dinant, wandel je tussen rotsige hellingen met een typische vegetatie. Hier en daar ontdek je een grot of spelonk met veelzeggende namen waar ooit onze prehistorische voorouders leefden.

Ontdek hier meer

Verminderen

6. Zen in de Japanse tuin in Oostende

​Waan je in het land van de rijzende zon tijdens een zenwandeling in de Japanse tuin Shin Kai Tei in Oostende. De vijver in de vorm van een schildpad vormt het hart van de tuin en je komt er heerlijk tot rust.

Ontdek hier meer

Verminderen

7. Sprookjesachtig Laarbeekbos

​Geniet van de schilderachtige charme van het 200 jaar oude Laarbeekbos in Jette met zijn uitzonderlijke biodiversiteit. Een sprookjesachtig decor met oude beuken, een vijver en drie beken waar je je in een andere wereld waant.

Ontdek hier meer

Verminderen

8. De Ardennen ten top in Parc des Deux Ourthes

​Indrukwekkende rotspartijen, beboste hellingen en pittoreske wandelpaadjes: Parc naturel des Deux Ourthes heeft het allemaal. Lentefris in het voorjaar en magnifiek in de herfst weet deze regio je altijd weer te bekoren.

Ontdek hier meer

Verminderen

9. Op speurtocht in het Mechels Broek

​In dit rivierengebied bij Mechelen kun je heerlijk wandelen langs het water. Vanuit de vogelkijkhutten spot je met wat geluk heel wat vogels in hun natuurlijke habitat. Ook voor kinderen valt er heel wat te beleven zoals een natuurbingo en een kompastocht.

Ontdek hier meer

Copyright foto: Wim Dirckx

Verminderen

10. Langs holle wegen in Neigembos

​Laat je verrassen door het wisselende reliëf in dit oeroude bos. Wanneer je langs de holle wegen wandelt, torenen de bomen hoog boven je uit. Een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Ontdek hier meer

Copyright foto: Danny De Saedeleer

Verminderen

11. Waan je in Canada in Connecterra

​Op de site van een vroegere steenkoolmijn wacht het mooiste panorama van Vlaanderen op jou. Connecterra vormt de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, een uitgestrekt natuurgebied waar je eindeloos kunt genieten van uitgestrekte bossen, heidevlakten en grote waterplassen.

Ontdek hier meer

Verminderen