Ontdek de bijbehorende producten
Een ziekenhuisopname melden?

Individuele voortzetting van de hospitalisatieverzekering

Stap voor stap

Als u de dekking van de hospitalisatieverzekering via uw werkgever verliest door pensioen, tijdskrediet of ontslag, dan hebt u het recht om de dekking individueel voort te zetten. Zonder medische formaliteiten of wachttijd. Wij leggen u stap voor stap uit wat u moet doen.

‚ÄčAls u de dekking van de hospitalisatieverzekering via uw werkgever verliest, kunt u de dekking individueel voortzetten bij de verzekeraar van het beroepsgebonden plan. Het is daarbij belangrijk dat u de wettelijke termijnen strikt respecteert.

  1. Uw werkgever meldt u ten laatste 30 dagen na het verlies van uw dekking dat u het recht hebt om de dekking individueel voort te zetten.
  2. U hebt na dat bericht van uw werkgever maximaal 30 dagen tijd om de verzekeraar te laten weten dat u de dekking individueel wilt voortzetten.
  3. De verzekeraar biedt u binnen 15 dagen een offerte aan.
  4. U hebt 30 dagen om deze offerte te aanvaarden.

Als u deze termijnen respecteert en u de voorgaande twee jaren onafgebroken aangesloten was bij een hospitalisatieverzekering, dan wordt uw dekking individueel voortgezet zonder medische formaliteiten en zonder wachttijd. U hebt recht op gelijksoortige dekkingen. De grote lijnen komen overeen, details kunnen verschillen. Als uw beroepsgebonden verzekering een eenpersoonskamer dekte, zal uw individuele verzekering dat ook doen. Vergelijk steeds de dekkingen van de beroepsgebonden verzekering met die van de individuele waarborg.

Verminderen