ivf hospitalisatieverzekering
Ontdek de bijbehorende producten
Een ziekenhuisopname melden?

Wat kost IVF?

En wat betaalt mijn hospitalisatieverzekering terug?

​U probeert zwanger te worden, maar de natuur wil niet echt mee. In-vitrofertilisatie of IVF heeft al heel veel mensen geholpen om hun kinderwens in vervulling te zien gaan. Zet u ook de stap? Bekijk zeker of uw hospitalisatieverzekering tussenkomt.

Bij IVF gebeurt de bevruchting buiten het lichaam van de vrouw, in een labo. De bevruchte eicel wordt nadien in haar baarmoeder ingeplant. IVF is behoorlijk doeltreffend, maar de behandeling kan praktisch en emotioneel zwaar wegen op een koppel. Ze vergt flexibiliteit, tijd en een stevige portie veerkracht wanneer een zwangerschap uitblijft. En dan is er nog de financiële impact.

Verminderen

Hoeveel kost IVF?

De prijs van een vruchtbaarheidsbehandeling hangt af van de complexiteit en het aantal pogingen dat u onderneemt. Ze omvat:

  • Voorbereiding en consultaties                                                     
  • Eicelpunctie                                                                                     
  • Bevruchting in labo                                                                        
  • Inplanting van het embryo                                                            
  • Medicatie
  • Optioneel: genetische screening van de embryo's op zware ziektes

 

Zo kan de kostprijs van een in-vitrobehandeling (één cyclus) makkelijk oplopen tot  3.000 à 5.000 euro.

Verminderen

Wat betaalt het ziekenfonds?

Uw verplichte ziekteverzekering betaalt alleen de laboratoriumkosten en een deel van de medicatie terug. En er zijn voorwaarden aan verbonden. U moet jonger zijn dan 42 jaar en mag maximaal zes IVF-pogingen ondergaan, in een erkende en gespecialiseerde kliniek. Zelfs met de tussenkomst van de verplichte ziekteverzekering blijft IVF dus een dure zaak.

Verminderen

Wat betaalt uw hospisalisatieverzekering?

​Sommige hospitalisatieverzekeringen vergoeden gelukkig ook nog een deel van uw IVF-behandelingen. Als u en uw partner minstens twaalf maanden aangesloten zijn bij AG Care Hospitalisatie (optie Delta) van AG Insurance bijvoorbeeld, krijgt u zes IVF-, IVM of ICSI-behandelingen terugbetaald tot 1.441,60 euro per behandeling.

TIP: bent u jong en hebt u een kinderwens? Neem dan in uw hospitalisatieverzekering zeker de optie die vruchtbaarheidsbehandelingen verzekert.

Verminderen