sporttrends 2017
Ontdek de bijbehorende producten
Een ziekenhuisopname melden?

Hippe sporten

De 10 sporttrends van het najaar 2017

Heb jij deze vakantie lekker geluierd en heerlijk gegeten? Dat kan zo'n ongelooflijke deugd doen … Maar nu wil je graag opnieuw aan je conditie werken en ben je op zoek naar een hippe sport die bij je past. Hierna vind je dé sporttrends van dit najaar.

1. Crossfit

Deze fitnessrage komt overgewaaid uit Amerika en verovert momenteel ons land. Crossfit bestaat uit een mix van krachtoefeningen, gymnastiek en gewichtheffen. Iedereen die wel houdt van een stevige work-out, kan ermee aan de slag op zijn niveau. Crossfit maakt je lichaam fitter en is dan ook een goede voorbereiding voor het beoefenen van andere sporten.

Verminderen

2. Yoga

Deze sport vindt zichzelf steeds opnieuw uit. Naast de traditionele vormen van yoga kun je je nu ook wagen aan power yoga of bikram yoga bij 40°C. Ideaal om met een fris hoofd aan de dag te beginnen.

Verminderen

3. Piloxing

Deze work-out is een echte hype in fitnessland. De combinatie van pilates, boksen en dansen zorgt voor een krachtig resultaat.

Verminderen

4. Aquazumba

Een echte danssensatie in het water. De combinatie van zumba, aquagym en aquarobic is goed voor het hele lichaam. Dankzij de weerstand van het water train je verschillende spiergroepen en werk je aan uw conditie.

Verminderen

5. Hardlopen

Hardlopen is hipper dan ooit en het wordt kleurrijker, socialer en diverser. Denk maar aan de talloze obstacle runs, zoals de Strong Viking Obstacle Run, Urban trail en de Spartacus run. De meeste events vinden in het voorjaar plaats, dus dit is het ideale moment om te beginnen trainen. Welke uitdaging ga jij aan?

Verminderen

6. Tabata

Tabata is een intervaltraining die je invult met oefeningen die je zelf leuk vindt: lopen, push-ups, squats, enz. De formule is heel eenvoudig: je werkt 20 seconden aan hoge intensiteit en dan rust je 10 seconden. Dit herhaal je 6 tot 8 keer.

Verminderen

7. Pound

Met ripstiks in de hand en popmuziek op de achtergrond combineer je in deze energieke en opzwepende cardio jam work-out het plezier van drummen met oefeningen voor je buik, billen, benen, rug en armen.
Verminderen

8. SoulCycle

Spinning, maar dan anders: niet op harde beats, maar bij soulmuziek en kaarslicht. Zo zouden onder meer Lady Gaga en Jake Gyllenhaal helemaal weg zijn van deze vetverbrandende cardiosessies die heel je lichaam onder handen nemen.
Verminderen

9. Pole-dance

Pole-dance verstevigt je hele lichaam en traint je uithoudingsvermogen. Maar het is vooral heerlijk ritmisch en sensueel.
Verminderen

10. Boksen

Boksen wordt helemaal hip, ook voor vrouwen. Het is dan ook een stevige work-out waarmee je niet alleen de stress van je afgooit, maar ook nog eens veel calorieën verbrandt en je spieren verstevigt. Boksen versterkt bovendien je fysieke en mentale weerbaarheid.
Verminderen