tips veilig festival
Ontdek de bijbehorende producten
Een ziekenhuisopname melden?

Veilig naar de festivals

Handige tips

​Een zomerse weide, blije mensen en goede muziek … De festivalzomer komt eraan! Pikken uw kinderen of u zelf deze zomer ook een festival mee? Met deze tips kan de sfeer niet meer stuk.

9 tips voor een veilig festival

Laat niets de sfeer bederven tijdens uw festival. Zo houdt u het veilig:

 1. Ga met het openbaar vervoer naar het festival, zo hebt u nooit parkeerproblemen en geraakt u nadien veilig thuis.

 2. Bescherm u tegen de zon: smeer u goed en regelmatig in, draag een pet en drink veel water. Jammer genoeg kan het tijdens een festival ook flink regenen. Vergeet dus je regenkledij niet en blijf bij onweer onder de bomen vandaan.

 3. Neem stevige schoenen mee want op een volle festivalweide staan op slippers kan u zere tenen opleveren.

 4. Neem een verzorgingskit mee met zalf tegen insectenbeten, zonnemelk en after sun.

 5. Bescherm uw oren met oordoppen (op maat). 

 6. Vergeet uw identiteitskaart en de Medi-Assistancekaart van uw hospitalisatieverzekering niet.

 7. Zoek op voorhand uit waar de EHBO-post is.

 8. Controleer af en toe even of u geen tekenbeten hebt en laat ze dezelfde dag nog behandelen.  

 9. Logeert u op de camping? Wees dan voorzichtig met het kookvuurtje. Plaats het op een vlakke ondergrond en houd water in de buurt. Kook nooit in uw tent.
Verminderen

De juiste verzekering voor de festivalweide

Tijdens een festival is de sfeer vaak uitbundig en soms loopt het dan mis. Als u in de dansende menigte een elleboogstoot krijgt bijvoorbeeld of als u valt tijdens het crowdsurfen. Belandt u op de spoed en moet u een nachtje in het ziekenhuis blijven, dan komt uw hospitalisatieverzekering tussen en vergoedt ze ook de kosten voor eventuele nazorg.

Let wel op:

 1. Bij een roekeloze daad geldt de dekking niet. Op de meeste festivals in Europa is crowdsurfen verboden en wordt u zelfs van het festivalterrein gezet als u het wel doet. Als u valt bij het crowdsurfen, dreigt u bovendien zelf voor de kosten van uw verzorging te moeten opdraaien.

 2. Ook bij dronkenschap of alcoholintoxicatie kan de verzekeraar de dekking weigeren. Geniet dus van het festival, maar drink met mate.
Verminderen

Festival in het buitenland

Gaat u naar een festival in het buitenland, check dan vooraf of uw hospitalisatieverzekering ook medische zorgen in het buitenland dekt. De waarborg van AG Care gaat alvast met u mee over de landsgrenzen en biedt u ook extra bijstand:

 

 • medische en administratieve bijstand,
 • repatriëring (ook van gezinsleden),
 • terugbetaling van een zoek- en reddingsactie.

 

Met deze tips in het achterhoofd rest u niets anders dan volop genieten. Ga gerust helemaal uit de bol, maar houd het veilig.

Verminderen