ziekenhuissegmentatie
Ontdek de bijbehorende producten
Een ziekenhuisopname melden?

Wat is ziekenhuissegmentatie?

​In het overgrote deel van de ziekenhuizen betaalt AG Care Hospitalisatie de medische kosten voor een verblijf in een eenpersoonskamer volledig terug. Enkele, vooral Brusselse ziekenhuizen rekenen hogere supplementen aan. Daar geniet u een volledige terugbetaling als u kiest voor een twee- of meerpersoonskamer of als u om medische redenen in een eenpersoonskamer verblijft.

Ziekenhuissegmentatie

​Sommige universitaire en/of Brusselse ziekenhuizen rekenen bovengemiddelde supplementen aan bij een opname in een eenpersoonskamer. Als u in dergelijke duurdere ziekenhuizen om niet-medische redenen kiest voor een privékamer, zal u zelf 50 % van de opn​​amefactuur moeten betalen. In alle andere ziekenhuizen uit de ziekenhuislijst wordt u volledig vergoed.

ontdek de ziekenhuislijstVerminderen

Wat als u kiest voor een duurder ziekenhuis?

U geniet in alle ziekenhuizen, dus ook in een duurder ziekenhuis, een onbeperkte terugbetaling van uw hospitalisatiekosten, op voorwaarde dat u

  • zich laat opnemen in een twee- of meerpersoonskamer,

    of

  • omwille van dwingende medische redenen in een eenpersoonskamer moet verblijven.

Als u in een duurder ziekenhuis om persoonlijke redenen kiest voor een privékamer, moet u zelf de helft van de factuur betalen.

Verminderen

Hoe kan u in alle duurdere ziekenhuizen en alle kamertypes een volledige terugbetaling krijgen?

U hebt de mogelijkheid om in elk Belgisch ziekenhuis volledig terugbetaald te worden voor uw medische kosten in een eenpersoonskamer. Er zijn twee opties:

  • Universitaire optie

    Dankzij de Universitaire optie krijgt u een volledige terugbetaling in een eenpersoonskamer in alle universitaire ziekenhuizen.

  • Optie SL

    Deze optie werd speciaal ontwikkeld voor wie aangewezen is op het medische aanbod in Brussel en toch voor 100 % wil vergoed worden bij keuze voor een verblijf in een eenpersoonskamer. Met de optie SL krijgt u, ongeacht het kamertype, een onbeperkte terugbetaling in elk Belgisch ziekenhuis.
Verminderen