Uw auto en het coronavirus: 5 nuttige tips tijdens de lockdown
Ontdek de bijbehorende producten

Uw auto en het coronavirus: 5 nuttige tips tijdens de lockdown

In deze tijden van coronavirus zijn onze verplaatsingen beperkt. De meeste mensen rijden minder vaak en beperken zich tot essentiële verplaatsingen. Dit kan gevolgen hebben voor onze auto. Wat kan u doen om uw auto in goede staat te houden in deze lockdownperiode? Als u uw auto schoonmaakt, beperkt u het risico op besmetting. En met een minimum aan preventief onderhoud houdt u uw wagen in goede staat. Belangrijk nu de meeste garages gesloten zijn! Hierna vindt u 5 nuttige tips van onze partner Touring


 1. ​Reinig en desinfecteer uw auto

  Maak uw wagen grondig schoon. Maak de passagiersruimte en de koffer leeg. Draag wel handschoenen want zo bent u beschermd tegen irriterende reinigingsproducten en scherpe randen onder de zetels of in de koffer.

  Reinig het interieur nooit met bleekmiddel. Dit is giftig en kan ook de stof beschadigen. Gebruik een gewoon schoonmaakmiddel voor de binnenkant. Als dat een bacteriedodende werking heeft of alcohol bevat, des te beter. Gebruik voor digitale schermen een specifiek product of een licht vochtige, zachte doek (alleen helder water). Wrijf het scherm dan droog met een ander doekje.

  Besteed vooral aandacht aan het stuur, de versnellingspook, de portiergrepen en het handschoenenkastje. Als u na iemand anders achter het stuur kruipt, veeg dan al deze onderdelen schoon met een doekje gedrenkt in een hydroalcoholische oplossing.

 2. ​​Verlucht regelmatig

  Om de auto goed te verluchten zet u de airconditioning aan en opent u de ramen een paar minuten. Doe dit regelmatig.

 3. Controleer de bandenspanning

  De bandenspanning neemt af, zelfs als uw auto stilstaat. Wanneer u een essentiële verplaatsing maakt, maak dan van de gelegenheid gebruik om de bandenspanning te controleren. Rijden met onvoldoende opgepompte banden kan ernstige gevolgen hebben voor uw auto en uw veiligheid: vroegtijdige slijtage van de banden, problemen met de wegligging, verminderde remprestaties enz.

 4. Twee auto's? Wissel af! 

  Veel gezinnen hebben meer dan een auto. Toch hebben mensen vaak de neiging om altijd dezelfde auto te nemen. Om te voorkomen dat de batterij platgaat, wisselt u van auto als u een essentiële verplaatsing maakt. 

 5. Vérifiez l’état de la voiture
  Controleer tijdens de lenteschoonmaak de algemene staat van uw auto. Check zeker: 
 • Het oliepeil
 • Het peil van de koelvloeistof
 • De bandenspanning
 • Het peil van de sproeivloeistof en de ruitenwissers
 • De staat van de batterij

Start uw auto niet? De kans is groot dat het de batterij is. Bekijk deze tips van Touring voor u aan de slag gaat met startkabels of neem contact met ons op voor bijstand​