Ontdek de bijbehorende producten

Waarom zou ik mijn auto in omnium tegen cataloguswaarde verzekeren?

​Een omnium tegen cataloguswaarde is ideaal voor een nieuwe auto. Zo bent u zeker dat u dezelfde wagen opnieuw kunt kopen in geval van totaal verlies of diefstal. Bovendien kunt u uw polis uitbreiden met een aantal interessante extra waarborgen.

​Wanneer u een nieuwe wagen koopt, geniet u mogelijk een bepaalde korting. Daardoor ligt het bedrag op de aankoopfactuur lager dan de cataloguswaarde van de auto. Wanneer u uw auto in omnium wilt verzekeren, dan kunt u dat doen tegen factuurwaarde of tegen cataloguswaarde, afhankelijk van de verzekeraar. Bij AG Insurance kunnen beide.

Stel, u verzekert uw auto voor het factuurbedrag en u rijdt uw wagen total loss of deze wordt gestolen. Dan krijgt u maximaal het factuurbedrag terug. Als de korting op dat moment lager ligt of zelfs afgeschaft zou zijn, dan volstaat het uitgekeerde bedrag niet om dezelfde auto opnieuw te kopen …

Daarom raden we u aan om uw nieuwe auto tegen cataloguswaarde te verzekeren. De Top Omnium-verzekering van AG Insurance biedt u erg ruime waarborgen.

Bovendien kunt u uw polis Top Omnium uitbreiden met het Pack Omnium+. Dit bevat de volgende dekkingen:

  • Vervoerde voorwerpen zijn verzekerd tot 2 000 euro.
  • De periode waarin het volledige verzekerde bedrag (zonder afschrijvingen) wordt terugbetaald, wordt aanzienlijk verlengd.
  • Winterbanden worden vergoed tot 1 000 euro (bij diefstal of totaal verlies van uw auto).
  • Er wordt geen vrijstelling toegepast bij de vergoeding van de glasbreuk van de koplampen, achterlichten en externe achteruitkijkspiegels.
  • Als uw monospace gestolen wordt, krijgt u een monospace als vervangwagen.
Verminderen