deeleconomie persconferentie
Ontdek de bijbehorende producten

Zekerheid bij participatie in de deeleconomie

AG Insurance schept vertrouwen

Vertrouwen, dat is waar het in de deeleconomie om draait. Vertrouwen in het systeem en in de andere gebruikers. Plus de zekerheid dat je geen persoonlijk risico loopt. AG Insurance stelde tijdens een persconferentie vernieuwende oplossingen voor die gemoedsrust creëren voor deelnemers aan de sharing economy.

Op 15 januari 2018 organiseerde AG Insurance in aanwezigheid van vicepremier en minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters een persconferentie over de omvang, regelgeving en risico’s van de deeleconomie.

Verminderen

Deeleconomie: een maatschappelijke (r)evolutie

​Met meer dan 160 deelinitiatieven in Vlaanderen in 2017 kun je de deeleconomie een booming business noemen, meent CEO Hans De Cuyper. In deze sharing economy komt het erop neer dat je ruimte, spullen of diensten uitwisselt of deelt. De deeleconomie was in 2015 op Europees niveau goed voor een omzet van 28 miljard euro en zal volgens berekeningen van PWC tegen 2025 afklokken op een totaalomzet van 570 miljard euro.

Verminderen

Vertrouwen is cruciaal

​“Eén van de belangrijkste voorwaarden voor de ontwikkeling van de deeleconomie is vertrouwen”, zegt Christophe Charlot, auteur van het boek ‘Uberize Me’. Je deelt immers niet alleen met vrienden en kennissen, maar ook met onbekenden. “De deelplatformen zelf zorgen voor vertrouwen met ratings en commentaren van gebruikers.”

Verminderen

Verzekering is nodig voor vertrouwen

De belangrijkste reden waarom heel wat Belgen toch nog niet participeren in de deeleconomie, is omdat ze niet weten wat er gebeurt als er zich een probleem of schade voordoet. Hoe zit het dan met de verzekering?

Edwin Klaps, bestuurder – directeur bij AG Insurance, schetste wat de risico’s zijn van de deeleconomie, wat de klassieke verzekeringen dekken en hoe AG Insurance de leemten opvult met nieuwe verzekeringsoplossingen. Zodat klanten met een gerust gemoed kunnen deelnemen aan de deeleconomie en altijd kunnen rekenen op hun vertrouwde verzekeraar en tussenpersoon, ongeacht het deelplatform dat ze kiezen.

Verminderen