Test uw voortbewegingstoestel uit ver van alle verkeer, op een plat oppervlak.
Ontdek de bijbehorende producten

3 praktische tips als u een nieuw voorbewegingstoestel wilt kopen

Nu staat het vast! Net zoals meer en meer stadsbewoners en pendelaars gaat u de nieuwe stedelijke mobiliteit uitproberen!

​U gaat uw vrijheid herwinnen door verschillende verplaatsingsmiddelen te combineren, de zogenaamde nieuwe elektrische voortbewegingstoestellen zoals de hoverboard, gyropode, step of elektrische monowheel.

​Wat moet u weten alvorens u eraan begint? Wij stelden de vraag aan Frédéric Bonus-Plumridge, oprichter van Wheels Angels die opleidingen organiseert om met deze nieuwe toestellen te leren rijden.  

 Alvorens u een keuze maakt, is het volgens Frédéric aangeraden dat u uw verplaatsingen eens van dichtbij onder de loep neemt en nagaat waar u eventueel tijd zou kunnen winnen: om naar het station of de bushalte te gaan, om te carpoolen … Als u dat gedaan hebt, geef uzelf dan de tijd om

 • dit te bespreken met een professional,
 • het juiste voortbewegingstoestel te kiezen en te testen en vooral
 • om het aan te leren.

 

Of u nu gaat voor een hoverboard, een step of een elektrische monowheel, vergeet zeker de volgende 3 dingen niet:

 1. Kies voor aangepaste kledij
  Trek aangepaste kledij aan: iets met lange mouwen, een lange broek en platte schoenen.
 2. Bescherm u extra
  Een helm wordt aanbevolen. Elleboog- en kniebeschermers zijn heel goed, net als polsbeschermers als u met een hoverboard of monowheel rijdt..
 3. Neem de tijd om het aan te leren
  Test uw voortbewegingstoestel uit ver van alle verkeer, op een plat oppervlak. Vraag indien mogelijk raad aan een ervaren gebruiker of, als u kiest voor een elektrische monowheel, schrijf u dan in voor een opleiding.

 

Nog een extra tip voor op de weg: als u koos voor een hoverboard of een gyropode, stap dan altijd af langs achter. Zo spaart u uw rug!.

Wilt u meer weten?

Verminderen