elektrische fiets
Ontdek de bijbehorende producten

Wat je nog niet wist over de elektrische fiets

12 weetjes voor jou geselecteerd

​De elektrische fiets is hét vervoersmiddel van het moment. Steeds meer bedrijven nemen het op in hun verloningspakket als duurzaam alternatief voor een bedrijfswagen. Maar ook in je vrije tijd komt de fiets goed van pas. Ontdek onze 12 weetjes en word expert van de populaire tweewieler.​​​

Met minder inspanning meer kilometers malen, het spreekt duidelijk veel mensen aan. Ongeveer de helft van de fietsen die nu verkocht worden, is een elektrisch exemplaar. Het aanbod groeit dan ook: zo heb je niet alleen elektrische stadsfietsen, maar ook vouwfietsen, speed pedelecs en zelfs e-mountainbikes. Voor elk wat wils. 

 1. De motor van een elektrische fiets kan vooraan, in het midden of achteraan zitten. Naargelang de positie krijg je een ander gevoel bij het rijden, sturen en remmen. Onze tip: maak een lange testrit voor je een elektrische fiets koopt.
 2. In plaats van een klassieke fietsketting hebben veel elektrische fietsen een riemaandrijving (belt drive). Die rijdt heel soepel en vraagt nauwelijks onderhoud. En vooral: geen olie meer aan je broekspijpen!
 3. Als je gedurende een langere periode niet met je elektrische fiets rijdt, haal je de batterij er best uit en bewaar je ze binnen op kamertemperatuur.
 4. Bij koud weer gaat de batterij van je elektrische fiets minder lang mee. Goed om weten in de herfst en de winter.
 5. Je laadt de batterij best op in een droge omgeving op kamertemperatuur.
 6. Laad de batterij zeker niet te lang op. Je loopt dan het risico dat ze oververhit raakt en vuur vat.
 7. Laat de batterij van je elektrische fiets nooit volledig leeglopen want zo verslijt ze veel sneller.
 8. De meeste elektrische fietsen hebben schijfremmen. Die gaan langer mee, maar moeten wel beter onderhouden worden. Check dus zeker of je de juiste ontvetter en het juiste smeermiddel in huis hebt.
 9. Als je je elektrische fiets regelmatig schoonmaakt, verleng je zijn levensduur en verminder je het aantal onderhoudsbeurten bij de fietsenmaker.
 10. Schakel een versnelling lager wanneer je bergop rijdt. Zo bespaar je energie van je batterij.
 11. Ook door je banden tijdig op te pompen gaat je accu langer mee.
 12. Ga je met de fiets naar het werk? Dan heb je recht op een fietsvergoeding.
Verminderen

Vimeo settings

Youtube settings

Is jouw elektrische fiets al verzekerd?

Voor een elektrische fiets tel je makkelijk tweeduizend euro neer. Je hebt natuurlijk liever niet dat dieven met zo’n kostbaar bezit aan de haal gaan. Goed op slot zetten is dus de boodschap. Neem jij toch liever het zekere voor het onzekere? Sluit dan een goede fietsverzekering​ af. Die beschermt je tegen diefstal, maar ook tegen materiële schade en ongevallen en biedt je indien nodig bijstand. ​Verminderen

​​​​​​​​​​​​​​​