Ontdek de bijbehorende producten

Bent u verplicht de schade aan uw motorhome te laten herstellen?

Lees de richtlijnen hierover

​Moet u de schade aan uw motorhome eerst laten herstellen vooraleer de verzekeraar ze vergoedt? Als u niet in fout bent, is herstelling sowieso niet verplicht. Bent u wel in fout en hebt u een omniumverzekering, dan verplicht AG Insurance u evenmin om de schade te herstellen.

Scenario 1: u bent niet in fout

In dit geval vergoedt de BA-verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij uw schade. U bent niet verplicht om de schade aan uw motorhome te laten herstellen. Uiteraard daalt de waarde van uw motorhome als u hem niet laat repareren.
Verminderen

Scenario 2: u bent wel in fout en hebt een omniumverzekering Top Omnium Motorhome

Als u aansprakelijk bent voor het ongeval en een omniumverzekering hebt, dan vergoedt die uw schade min de vrijstelling. AG Insurance eist niet dat de schade hersteld wordt. AG Insurance betaalt dus uw herstellingskosten, inclusief btw, zelfs als u uw motorhome niet herstelt.
Verminderen

Scenario 3: u bent wel in fout en hebt geen omniumverzekering

​U hebt in dit geval geen recht op een vergoeding. U kiest dan ook vrij of u de schade aan uw motorhome laat herstellen. In elk geval zult u zelf de factuur moeten betalen.
Hoewel u dus niet verplicht bent om uw motorhome te laten herstellen, is het wel aan te raden voor uw eigen veiligheid en die van anderen. Bovendien voorkomt u zo eventuele problemen bij de volgende verplichte technische keuring.
Verminderen