bakker taart VAPZ zelfstandige
Ontdek de bijbehorende producten

Waarom is een VAPZ een ideale oplossing voor u als zelfstandige?

Voor zelfstandigen die een aanvullend pensioen willen opbouwen is VAPZ een ideale oplossing. U stelt niet alleen uw financiële toekomst na pensionering veilig. U recupereert meteen al 50 tot 70 % van uw spaarinspanning omdat u minder belastingen en sociale lasten betaalt. En dat gebeurt allemaal op een veilige manier. U geniet immers een gewaarborgd rendement en loopt geen enkel risico.

Spaar voor uw pensioen via een VAPZ

Het gemiddelde pensioen van een zelfstandige bedraagt amper 850 euro (bron: Unizo). Het spreekt voor zich dat dat onvoldoende is om uw financiële toekomst na pensionering te garanderen. Daarom doet u er goed aan om een aanvullend kapitaal op te bouwen. Dat kan op verschillende manieren. Een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) is een van de meest fiscaal voordelige formules. Omdat u minder belastingen en sociale bijdragen betaalt, kan het totale voordeel oplopen tot 70 %. In het beste geval betaalt u dus slechts 30 % uit eigen zak.

Verminderen

Een veilige belegging

​Sparen voor een aanvullend pensioen via een VAPZ is bovendien heel veilig. U geniet een gegarandeerde rentevoet die nog kan aangevuld worden door jaarlijkse winstdelingen (afhankelijk van de economische situatie en de resultaten van AG Insurance).

Verminderen

Nog heel wat andere troeven

​Via aanvullende dekkingen kunt u uw gezin beschermen tegen de financiële gevolgen van overlijden of arbeidsongeschiktheid.
U kunt een gedeelte van het kapitaal dat u opgebouwd hebt met uw VAPZ-contract ook gebruiken in het kader van een vastgoedfinanciering.
Meer info ? Ga naar de pagina over pensioenopbouw voor zelfstandigen.

Verminderen