Juridisch & fiscaal nieuws

Juridisch & fiscaal nieuws

Nieuwe wetgeving volgt elkaar in sneltempo op. Wat is de impact op uw verzekeringscontracten? Wat moet u eventueel doen? Deze pagina geeft u een overzicht van de meest relevante nieuwsfeiten.

Nieuws

 

 

4 januari 2018 - Wat verandert er in 2018 voor levensverzekeringen?

Een nieuw jaar brengt traditiegetrouw ook heel wat veranderingen met zich mee. Wat brengt 2018 voor uw levensverzekeringen? Wat is de impact van een aantal regeringsmaatregelen voor uw levensverzekering?

Lees meer

 

 

23 september 2016 - Een verzekering voor een elektrische fiets. Waarom is dat nodig?

Rijdt u met een elektrische fiets? Om te weten of u een verzekering nodig hebt en of u uw fiets moet inschrijven, volgt u deze gids. Deze regels gaan in op 1 oktober 2016.

Lees meer

 

 

9 juni 2016 - Heb ik een verzekering nodig voor een drone?

Zelfs als een drone gebruikt wordt voor niet-commerciële activiteiten, is het soms verplicht om een verzekering af te sluiten. De verzekering dekt dan de materiële en lichamelijke schade die de drone veroorzaakt aan derden. De verzekeringskwestie wordt geregeld in het Koninklijk Besluit van 10 april 2016 over "het gebruik van op afstand bestuurde luchtvaartuigen in het Belgisch luchtruim".

Lees meer

 

 

18 december 2015 - Verplichte inschrijving van uw bromfiets

Bezit u een bromfiets aangekocht vóór 31 maart 2014? Dan bent u sinds 11 december 2015 verplicht om die in te schrijven bij de DIV. U moet hem ook uitrusten met de nummerplaat die bij deze inschrijving wordt toegekend.

Lees meer

 

 

25 augustus 2015 - Hoeveel bedraagt de anticipatieve heffing voor pensioensparen?

​Voortaan betaalt u op een pensioenspaarcontract nog slechts 8 % in plaats van 10% taks. Dat heeft een positieve impact op zowel nieuwe als bestaande pensioenspaarverzekeringen.

Lees meer

 

 

2 juni 2015 - Hoe levensverzekeringen in mijn belastingsaangifte ingeven ?

​De premie die u betaalde voor pensioensparen, voor langetermijnsparen of voor uw schuldsaldoverzekering levert fiscaal voordeel op. De rente die u ontving, moet u dan weer aangeven aan de belastingen. Maar hoe doet u dat?

Lees meer