beleggen, investeren, tak 23, risico, verlies, rendement, beleggingsfonds
Ontdek de bijbehorende producten

Hoe investeren in beleggingsfondsen?

Bouw beschermingsmechanismen in

​U wilt dat uw spaargeld een mooi rendement oplevert. Dan is een tak 23-verzekering een interessante piste. Deze oplossing geeft u mogelijks uitzicht op een mooie opbrengst. Tegelijkertijd biedt AG Insurance u verschillende opties om het beleggingsrisico te beperken en uw winst veilig te stellen.

Wist u dat u ook via een verzekering kunt beleggen?

 • Ofwel kiest u voor een tak 21-verzekering met kapitaalgarantie en een gewaarborgd of variabel rendement, die u een bepaalde opbrengst garandeert of minstens uw startkapitaal beschermt.
 • Ofwel opteert u, als u een potentieel hoger rendement nastreeft, voor een tak 23-verzekering. Bij deze beleggingsverzekering hangt het rendement af van de resultaten van één of meerdere onderliggende beleggingsfondsen. Deze fondsen investeren in aandelen, obligaties, vastgoed, etc. Presteren de fondsen goed, dan boekt u ook een mooi rendement. Maar wat als de aandelen in waarde dalen of de vastgoedmarkt in elkaar zakt?
Verminderen

Veiligheid inbouwen

​Bij een tak 23-verzekering ligt het beleggingsrisico altijd bij de klant. Maar dat betekent niet dat zo’n product enkel en alleen voor waaghalzen bedoeld is. Of dat u sowieso het risico loopt uw geïnvesteerde bedrag kwijt te spelen. Want ook tak 23-beleggingsverzekeringen kunnen mechanismen bevatten om het beleggingsrisico te beperken en voluit te gaan voor een mooi rendement.

Hoe gebeurt dat dan?

 • Uw winst veilig stellen met de winstbeschermer
  Het is niet altijd evident om in te schatten wanneer een beurskoers zijn toppunt bereikt heeft. Daarom biedt AG Insurance u de mogelijkheid om uw winst veilig te stellen zodra een op voorhand bepaalde waarde bereikt wordt.
 • Uw verlies beperken met de verliesbeperker
  Uiteraard kunnen koersen ook dalen. Als ze naar een op voorhand bepaalde waarde zakken, wordt de verliesbeperker geactiveerd. Dat wil zeggen dat we uw risicodragende activa voorlopig naar een veiliger fonds met risicobeperkende activa transfereren. Hierdoor volgt uw belegging, vanaf een zelfgekozen niveau, niet verder de neerwaartse beweging van de beurskoers.
  Nadien – als de markt goedkoper geworden is – kunt u ervoor kiezen om uw activa opnieuw naar het basisfonds over te dragen. Dat kan via een gratis transfer op eigen initiatief of via een automatische herbeleggingsopdracht gespreid in de tijd. Zo stapt u gefaseerd opnieuw in de risicodragende activa om extra potentieel te creëren.

 

De winstbeschermer, de verliesbeperker en de automatische herbeleggingsperiode zorgen ervoor dat u als belegger het beleggingssysteem voor u laat werken.

Verminderen

De voordelen op een rijtje

 • ​U kunt op beide oren slapen. Uw belegging wordt op de voet gevolgd.
 • U loopt geen risico om alles te verliezen.
 • U hebt mogelijks uitzicht op een mooi rendement.
Verminderen

Minimumterugbetaling op einddatum

U kunt ook investeren in een tak 23-oplossing met minimumterugbetaling op einddatum. Dankzij deze minimumterugbetaling krijgt u op de einddatum van uw contract minstens uw inleg (na aftrek van kosten en taksen) terug. U leest er hier alles over.
Verminderen

Niet voor waaghalzen

Tak 23-beleggingsverzekeringen zijn dus zeker niet enkel voor waaghalzen. Ook als goede huisvader kunt u beleggen in tak 23 en beschikt u over meerdere beschermingsmechanismen.
Verminderen