Ontdek de bijbehorende producten

Een extra centje voor nieuwjaar? Denk aan een spaarverzekering

Garandeer het spaargeld voor uw (klein)kind met een spaarverzekering

​Kerst en nieuwjaar zijn een pakjesfeest voor kinderen. Meestal zit daar ook een spaarcentje bij van meter en peter of van de (groot)ouders. Om dat geld goed te laten renderen, is een spaarverzekering een mooie optie.

​Het is een traditie in veel families dat ouders, grootouders, meter en peter de kinderen wat spaargeld toesteken met nieuwjaar. Dat is een mooi cadeau, want zo dragen zij hun steentje bij aan een financieel zekere toekomst voor hun kind, kleinkind, mete- of petekind. Het geld kan dienen voor de studies, de eerste auto of het eerste appartementje.

Klassiek wordt dat spaarcentje op een spaarrekening gezet. Maar meter, peter of (groot)ouders kunnen in plaats daarvan ook een spaarverzekering voor het kind onderschrijven. Dat is een mooi alternatief, met bovendien een paar extra voordelen.

  • Met een spaarverzekering bepaalt u zelf wanneer en hoeveel u spaart. Na een minimumstorting van meestal 30 euro, stort u bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag of een groter bedrag ineens of slaat u eens een jaartje over. Aan u de keuze.

 

  • Bij de spaarverzekering duidt u het kind aan als begunstigde: hij krijgt het geld op zijn 18e of 21e (of nog een andere leeftijd). Maar de spaarverzekering staat niet op zijn naam. U bent de verzekeringnemer. Dankzij die structuur kunt u discreet sparen én behoudt u zelf de controle over het gespaarde kapitaal.

 

  • Een formule met gewaarborgd rendement is mogelijk.

 

  • Als de spaarverzekering minstens acht jaar loopt, betaalt u geen roerende voorheffing op het kapitaal. Sowieso is sparen voor de toekomst van uw (klein)kind een langetermijnproject. Een looptijd van ruim acht jaar is dus ook fiscaal mooi meegenomen. 

 

  • Via een overlijdensdekking zorgt u ervoor dat uw (klein)kind een extra kapitaal krijgt als u tijdens de duur van de spaarverzekering zou overlijden.
Verminderen