tak 23-verzekering
Ontdek de bijbehorende producten

Welke voordelen biedt een tak 23-verzekering?

Mik op een hoger rendementspotentieel.

​Bij onzekerheid op de financiële markten of als er sprake is van een crisis, parkeren veel mensen hun spaargeld op een spaarrekening. Dat is echter niet altijd de beste optie. De inflatie doet u immers geld verliezen. Diversifiëren is de boodschap. Een tak 23-levensverzekering kan een interessant alternatief zijn om het potentiële rendement te verhogen.

Inflatie

Aan de huidige lage rentevoeten is het helaas niet altijd de beste oplossing om veel geld op een spaarrekening te parkeren. Want als u rekening houdt met de inflatie, zijn de meeste spaarboekjes zelfs verlieslatend. Dat betekent dat uw koopkracht daalt.
Verminderen

Voordelen

Om als spaarder en belegger uw globaal rendement hoger te houden dan de inflatie, is diversificatie de boodschap. Een tak 23-levensverzekering kan een interessante aanvulling zijn om het rendement in uw portefeuille potentieel te verhogen en de inflatie te verslaan.
Enkele voordelen van een tak 23-verzekering:

  • uitzicht op een potentieel hoger rendement,
  • keuze uit een brede waaier aan beleggingsfondsen,
  • eventuele beschermingsmechanismen tijdens de looptijd of op einddatum van het contract.
  • instap mogelijk vanaf een klein bedrag,
  • geen roerende voorheffing.
    In sommige gevallen betaalt u ook voor die termijn geen roerende voorheffing (bij een fonds zonder rendementsgarantie), zelfs als uw belegging 25 % of meer obligaties bevat.
  • overlijdensdekking. De tak 23-verzekeringen van AG Insurance bevatten onder bepaalde voorwaarden een gratis uitgebreide overlijdensdekking. Die zorgt ervoor dat de begunstigde minstens de netto-inleg recupereert als u overlijdt.
  • vrije keuze qua begunstigde bij overlijden,
  • handig instrument voor successieplanning,
Verminderen

Diversifiëren is de boodschap

Moet u al het geld van uw spaarrekeningen afhalen en investeren in tak 23? Neen, spreiden is en blijft het advies. Leg niet al uw eieren in één mand, maar spreid uw geld en beleg zowel in tak 21, tak 23, spaarrekeningen, vastgoed … Op die manier kunt u profiteren van de producten die het sterkst scoren en beperkt u ook het risico op mindere resultaten.
Verminderen

Rendement

Hoewel een tak 23-verzekering meestal geen rendement garandeert, zijn de tak 23-oplossingen van AG Insurance goed afgestemd op de veranderde realiteit van de financiële crisis en de wensen van de belegger. Zo worden allerlei vormen van bescherming ingebouwd om het risico te beperken.
Verminderen