spaarverzekering als alternatief voor spaarboekje
Ontdek de bijbehorende producten

Geef uw baby een spaarverzekering

Een goed alternatief voor het spaarboekje

​Het is een mooie traditie om voor een pasgeboren baby een spaarboekje te openen. Want als ouder of grootouder wilt u dat het uw kleine spruit later voor de wind gaat. Maar wist u dat er voor die pamperrekening die men meestal op het geboortekaartje zet ook een alternatief bestaat? De spaarverzekering biedt zelfs nog extra voordelen.

Met een spaarverzekering bouwt u stap voor stap een mooie spaarpot op voor uw kind. Maar wat zijn dan precies de voordelen tegenover het klassieke spaarboekje?

 

1.    een spaarverzekering biedt vaak een hoger rendement

Wanneer de rentevoet op een spaarboekje daalt, levert ál het geld op uw boekje plots minder op.

Bij een spaarverzekering is de rentevoet gewaarborgd per storting. Als de rentevoet daalt, heeft dat alleen een impact op nieuwe stortingen. Voor uw vroegere stortingen blijft de oude rentevoet gelden.

Ook het feit dat de premies van de spaarverzekering over een langere termijn belegd worden, stuwt het rendement meestal hoger dan bij een spaarboekje.           

Uw rendement kan bovendien elk jaar aangevuld worden met een winstdeling, afhankelijk van de resultaten van uw verzekeraar en van de marktomstandigheden.  

 

2.    een spaarverzekering biedt meer controle

Terwijl een spaarboekje geopend wordt op naam van het kind en hij of zij het spaargeld sowieso krijgt op zijn 18e, staat de spaarverzekering op uw naam. Dat betekent dat u in alle discretie kunt sparen en ook dat u meer controle houdt over het spaargeld.

 

3.    een spaarverzekering biedt extra bescherming

U kunt ervoor zorgen dat uw kind bovenop het spaargeld een extra bedrag krijgt als u voor het einde van het contract overlijdt. Zo hebt u niet alleen een spaarpotje, maar in één klap ook een overlijdensverzekering!

 

4.    geen roerende voorheffing na acht jaar

Na acht jaar valt de roerende voorheffing weg op het eindkapitaal van de spaarverzekering of op het geld dat u uit de spaarverzekering opneemt. Ook bij overlijden is er geen roerende voorheffing verschuldigd.

 

Als u dus van plan bent om te sparen voor uw kind, overweeg dan zeker een spaarverzekering. Want ze biedt een aantal aantrekkelijke voordelen.

Verminderen