spaargeld voor uw kind
Ontdek de bijbehorende producten

Spaar voor uw (klein)kinderen

Maar hou de touwtjes in handen

​U geeft uw kind of kleinkind met plezier een financieel duwtje in de rug om straks op eigen benen te staan. Maar wat zou u het jammer vinden als hij of zij dat geld gewoon door ramen en deuren zou gooien… Via een tak 21-levensverzekering kunt u sparen voor uw (klein)kind én houdt u zelf de touwtjes in handen.

Baas over uw geld

Junior-sparen via een levensverzekering geeft u de mogelijkheid om controle te houden over uw geld. Zo kunt u:

 

  • uzelf als begunstigde bij leven aanduiden,
  • en uw (klein) als begunstigde bij overlijden.

 

U krijgt het spaargeld als het vrijkomt en beslist dan zelf wanneer u het aan uw (klein)kind geeft. Als u voor de einddatum van het contract zou overlijden, dan wordt de reserve van het contract uitbetaald aan de persoon die u als begunstigde bij overlijden hebt aangeduid. Dit is meestal het (klein)kind.

 

Tijdens de looptijd van het contract bent u de eigenaar van het contract én van het geld dat erin aanwezig is, de zogenoemde reserve. Bovendien kunt u de begunstigden steeds aanpassen en de polis gedeeltelijk of volledig afkopen. De levensverzekering is dus heel flexibel.

Verminderen

Extra voordelen van junior-sparen via levensverzekering

Sparen voor uw kinderen via een tak 21-verzekering biedt nog andere voordelen:

 

  • flexibiliteit

Beslis zelf wanneer en hoeveel u spaart. Stort u in het begin een som en daarna wanneer het u past? Of spaart u liever elke maand een vast bedrag? U kunt gerust ook eens een premie overslaan.

 

Voor elke storting die u doet, blijft de rentevoet die geldt op dat moment, gegarandeerd. En dit tijdens de hele looptijd van uw spaarplan. Dit vaste rendement kan bovendien nog oplopen door jaarlijkse winstdelingen.

 

  • discretie

Als u dat wilt, spaart u voor uw (klein)kind zonder dat de tussenkomst van uw kind(eren) of uw (ex-)partner nodig is.

 

  • bescherming

Als u dat wenst, kunt u een bijkomende overlijdensdekking inbouwen. Het afgesproken spaarplan wordt dan na uw overlijden voortgezet door AG Insurance.

 

  • fiscaal interessant

U betaalt geen roerende voorheffing op de opbrengt van uw spaarverzekering (tenzij u uitstapt tijdens de eerste acht jaar van het contract).

 

Verminderen