Sell in may and go away
Ontdek de bijbehorende producten

Sell in may and go away

Actief beheer klopt beurswijsheden

​Sell in May and go away … but remember to come back in September. Het is een vaak gehoorde beurswijsheid. Of ze ook klopt, valt te betwijfelen. Een actief beheer van uw tak 23-fondsen is een betere optie.

Waarheid of bijgeloof?

​‘Sell in May and go away … but remember to come back in September’… De theorie achter deze beurswijsheid is dat de periode tussen mei en september vaak gepaard zou gaan met een daling van de aandelenbeurzen en dat het daarom beter zou zijn om in die periode uit aandelen te stappen en te investeren in obligaties. Een stevige theorie of puur bijgeloof: specialisten zijn er nog niet uit. Bovendien vereisen deze en soortgelijke beurswijsheden dat u als belegger quasi dagelijks uw beleggingen opvolgt.
Verminderen

Een beter alternatief: actief beheerde fondsen

Dagelijks uw beleggingen opvolgen of – erger nog – er ’s nachts van wakker liggen… het hoeft niet zo te zijn. Want een tak 23-verzekering, met actief beheerde fondsen, biedt een handig alternatief.
Verminderen

Voordelen

​Een tak 23-verzekering met actief beheerde fondsen biedt u tal van voordelen:

  • spreiding over meerdere fondsen en meerdere activaklassen (bv. aandelen en obligaties) voor minder risico;
  • de gespecialiseerde fondsbeheerder volgt uw fonds(en) op de voet en reageert gepast op evoluties op de financiële markten.
    Een voorbeeld: wanneer het financiële klimaat eerder risico-avers is, zal de beheerder de portefeuille herschikken door bijvoorbeeld:
    o eerder in defensieve sectoren te beleggen;
    o aandelen af te bouwen en te vervangen door obligaties of cash.

 

De beheerder laat zich niet leiden door beurswijsheden, maar wel door een grondige analyse van de markten en bedrijven. Een sterk actief beheer biedt u veel meer garanties op een mooi rendement dan een of andere beurswijsheid.

Verminderen