Tak 21-verzekeringen: de sneeuwbal wordt het hele jaar door groter!
Ontdek de bijbehorende producten

Tak 21-verzekeringen: de sneeuwbal wordt het hele jaar door groter!

​In een tak 21-verzekering levert uw kapitaal u interesten op. En die interesten leveren op hun beurt weer interesten op. Zo krijgt u het effect van een sneeuwbal die aan het rollen gaat: hij gaat steeds sneller en wordt vanzelf groter. Hetzelfde gebeurt met uw kapitaal.

Geld dat u in een tak 21-beleggingsverzekering stort, brengt interesten op. Hoeveel? Dat hangt af van de rentevoet die op dat moment van toepassing is. Deze rentevoet blijft voor uw storting gewaarborgd tijdens de hele looptijd van uw verzekering of tijdens een vooraf bepaalde periode, ook wel tariefgarantieperiode genoemd. Daarnaast geniet u vaak ook een winstdeling.

 

Maar ook de interesten en de eventuele winstdelingen leveren op hun beurt interesten op. Dit mechanisme van de samengestelde interesten creëert een sneeuwbaleffect.

 

Verminderen

Een fictief voorbeeld

​U stort een premie van 10 000 euro aan een fictieve rentevoet van 2 %. Dankzij het mechanisme van samengestelde interesten, brengt dit na acht jaar een kapitaal van 11 951 euro op. Van de totale aangroei van 1 951 euro is 150,93 euro (7,8 %) te danken aan het mechanisme van de samengestelde intrest.

graph1-nl.jpg

Hoe langer dit mechanisme van de samengestelde interesten speelt, hoe groter het effect. Want hoe meer tijd erover gaat, hoe meer interesten er opgebouwd worden. Daarom loont het absoluut de moeite om zo vroeg mogelijk te starten met sparen of beleggen. Investeren in een tak 21-verzekering blijft overigens interessant, zelfs bij lage rentes.


 

 

Verminderen