tak 23 starten sparen beleggen
Ontdek de bijbehorende producten

Starten met beleggen kan in tak 23 al met een klein bedrag

Met een tak 23-verzekering belegt u in een ruim gamma van beleggingsfondsen, wat uitzicht biedt op een potentieel hoger rendement. Starten met beleggen in tak 23 kan bovendien door regelmatig een klein bedrag te sparen.

Een klein bedrag kan ook

U bent op zoek naar een belegging met een potentieel hoger rendement?
En wenst bovendien te profiteren van de vele voordelen van een tak 23-levensverzekering, zoals een gunstige fiscaliteit? 
Maar u vreest dat u over een onvoldoende groot startkapitaal beschikt om deze stap te kunnen zetten? Geen nood want u hebt helemaal geen groot bedrag nodig om te starten met een tak 23-beleggingsverzekering. Dit is ook een van de voordelen van tak 23.

U kunt bijvoorbeeld elke maand of elk trimester een beperkt bedrag sparen in tak 23 en op die manier geleidelijk een mooi kapitaal opbouwen. U kiest zelf het bedrag dat u stort. Volledig in functie van uw financiële mogelijkheden. In bepaalde formules bedraagt het minimumbedrag slechts 30 euro per maand.
Hebt u een bepaalde maand een financiële meevaller? Dan kunt u altijd een iets groter bedrag bijstorten. Zodat uw spaarinspanningen nog een boost krijgen.

Verminderen

Vele kleintjes maken één groot

Door op regelmatige basis een relatief klein bedrag te sparen, bouwt u op lange termijn een aantrekkelijk vermogen op. Hoe vroeger u eraan begint, hoe mooier het eindresultaat wordt. Of … om nog een spreekwoord te gebruiken … jong begonnen, is half gewonnen. 

Verminderen

Spreiding, spreiding en nog eens spreiding

Spreiding en diversificatie zijn heel belangrijk als u wilt beleggen. Aan beleggen is immers altijd een zeker risico verbonden, welke formule u ook kiest. Het is niet verstandig om al uw spaarinspanningen enkel in een tak 23-beleggingsverzekering te investeren en daarbij enkel het hoogste rendement na te streven . Diversifieer met een spaarrekening en een tak 21-beleggingsverzekering. Al uw eieren in één mand leggen, is zelden een goed idee.

Ook uw tak 23-beleggingsverzekering op zich gaat voluit voor spreiding en diversificatie. Elk tak 23-beleggingsfonds is immers samengesteld uit verschillende activa, die actief beheerd worden door specialisten. Bovendien zijn er fondsen voor elk beleggersprofiel. 

Verminderen

Spreiding in de tijd

Door regelmatig kleinere bedragen te beleggen, zorgt u bovendien ook nog eens voor een spreiding in de tijd.
U voorkomt daardoor om in één keer een groot bedrag op één instapmoment te investeren. Door in één keer alles te beleggen, gaat het (eventueel minder gunstige instapmoment) zwaarder doorwegen in het uiteindelijke rendement van de belegging. Geleidelijk een kapitaal opbouwen via maandelijkse of trimestriële spaarinspanningen zorgt er daarentegen voor dat u de instapmomenten spreidt . Omdat de waarde van een tak 23-beleggingsfonds kan schommelen in de tijd, belegt u uiteindelijk aan een interessante gemiddelde koers. Ook dat is mooi meegenomen.

Verminderen

Uiteraard kan uw verzekeringstussenpersoon u helpen bij het maken van de juiste keuze. Hij informeert u en bekijkt samen met u wat het beste bij u past.
Bij AG Insurance vindt u alvast een heel uitgebreid en gevarieerd gamma. 

Verminderen