Tak 21: voordelig, in tijden van lage rente?
Ontdek de bijbehorende producten

Tak 21: voordelig, in tijden van lage rente?

​U hebt voldoende reserves op uw zicht- en spaarrekening en zoekt een andere manier van beleggen met een gegarandeerde opbrengst? Een tak 21-levensverzekering blijft een rendabele en interessante beleggingsoplossing, ook in een periode met lage rentes. Een overzicht in acht stappen.

Het klassieke spaarboekje brengt vandaag de dag nog nauwelijks iets op. Diversificatie van uw spaargeld is dus zeker een must.
Een tak 21-verzekering is een spaarproduct in de vorm van een levensverzekering dat tal van voordelen biedt, ook in een periode met lage rentes.
Verminderen

1. Zekerheid

U weet perfect wat u minstens zult ontvangen op de einddatum. U kent immers op voorhand het jaarlijkse minimumrendement op de premies van uw spaarverzekeringZelfs bij een daling van de gewaarborgde rentevoet, behoudt u op de eerder gestorte premies de rentevoet van het moment van de storting. De rentevoet is immers minstens 8 jaar gegarandeerd!
Verminderen

2. Eventuele winstdeling

Uw tak 21-spaarverzekering is rendabel. Want naast de premies en de gegarandeerde intresten kunt u ook een winstdeling krijgen. Hierdoor stijgt uw opbrengst nog meer. De winstdeling kan jaarlijks variëren. Ze hangt onder meer af van de resultaten van de verzekeraar.
Verminderen

3. Perfecte oplossing in geval van renteverhoging

Door deze winstdeling is tak 21 ook de perfecte oplossing in geval van renteverhoging. Want als de rentevoet stijgt tijdens de looptijd van uw contract, zal ook de winstdeling meer dan waarschijnlijk stijgen! Zo hebt u een nog hoger rendement. Een voordeel dat u niet terugvindt bij spaarrekeningen, termijnrekeningen, obligaties, kasbonnen, ...
Verminderen

4. Veiligheid

U hebt een staatsgarantie tot 100.000 euro. Net zoals een klassieke spaarrekening.
Verminderen

5. Flexibel: looptijd kiest u zelf

De minimale looptijd van een tak 21-spaarverzekering is normaal gezien 8 jaar en 1 dag. Maar u kunt ook het gespaarde bedrag op een ander afgesproken moment ontvangen. Dat kan bijvoorbeeld bij uw pensioen zijn, als uw kinderen 18 jaar worden, ... U hebt zelfs de mogelijkheid om tijdens de looptijd geplande of anticipatieve afkopen te doen.
Verminderen

6. Fiscaal interessant

U geniet een voordelige fiscale behandeling. De duur van uw contract is minimum 8 jaar en 1 dag. Volgens de huidige fiscale wetgeving is dan geen roerende voorheffing van 27 % meer verschuldigd.
Verminderen

7. Bescherming bij overlijden

U kiest zelf wie het kapitaal moet ontvangen als u voortijdig zou overlijden. Zo beveiligt u de financiële situatie van uw gezin of nabestaanden. Bovendien blijft het geld niet tijdelijk geblokkeerd zoals bij een spaarrekening.
Verminderen

8. Ideaal voor patrimoniumoverdracht

Denkt u aan successieplanning? Dan is een tak 21-spaarverzekering een ideaal hulpmiddel voor de overdracht van uw patrimonium.
Verminderen