Geniet van uw vakantie met deze 6 tips voor vakantiegangers en thuisblijvers.
Ontdek de bijbehorende producten

6 tips voor vakantiegangers en thuisblijvers

Veilig en zorgeloos de zomer door

De pandemie heeft ons de schoonheid van een vakantie in eigen land doen (her)ontdekken. De zogenaamde 'staycations' lijken zelfs los daarvan steeds meer aan populariteit te winnen. Kiest u er deze zomer voor om een ontspannen reisgevoel op te zoeken thuis of trekt u toch naar het buitenland? Wat vooral telt, is dat alles veilig verloopt. En dat lukt zeker met deze tips.

1. Blijf alert om diefstal te vermijden

Pas op voor zakkenrollers op drukke plaatsen zoals het openbaar vervoer, winkelstraten en festivals. Zorg er ook voor dat uw wagen altijd goed is afgesloten en dat waardevolle spullen uit het zicht blijven. Wanneer u op pad bent met de fiets, zet u hem best goed op slot aan een vast voorwerp.​

Verminderen

Vimeo settings

Youtube settings

2. Barbecueën is een strak plan maar een ongeval is snel gebeurd

Samen iets drinken rond de barbecue mag dan gezellig zijn, maar het is niet zo veilig. Doe dat liever op het terras en zorg er ook voor dat wie bakt het hoofd koel houdt. Niet te veel alcohol dus … Draag verder geen synthetische kleren (brandbaar) wanneer u barbecuet en houd spelende kinderen en huisdieren op afstand. Ook als u al een tijdje klaar bent met bakken, blijven ze beter nog uit de buurt.

Ontdek meer tips over veilig barbecueën

 

3. Veilig spelen in en rondom het water doet u zo

Een strandvakantie of zwemuitstapje kan leuk zijn, maar met kinderen bent u best extra alert. Verlies ze nooit uit het oog. Let ook op dat het water diep genoeg is voor u in het water duikt. Verder is een val op een gladde oppervlakte rond het zwembad snel gebeurd. Rustig stappen dus en vooral niet lopen.

Hebt u zelf een zwembad? Vermijd ongevallen en zorg voor een zomer vol plonsplezier met deze 5 tips.

 

4. Geef uw woning een bewoonde indruk

Wanneer u naar het buitenland vertrekt of een dagje weg bent, is het belangrijk om inbrekers op afstand te houden. Hebt u buitenverlichting met een bewegingsdetector? Zet deze dan aan voor u vertrek. Zo geeft u de indruk dat u thuis bent. Tijdschakelaars plaatsen op een aantal lampen of uw buren vragen om hun auto op uw oprit te parkeren of uw brievenbus leeg te maken, zijn ook goede opties.

Vergeet verder niet om uw alarmsysteem te activeren als u daarover beschikt en verwittig eventueel ook de alarmcentrale van uw vertrek. U kan ook de politie verwittigen van uw afwezigheid zodat ze mee een oogje in het zeil houden. En ook, een grote evidentie: geen huissleutel achterlaten op typische plaatsen zoals in de bloempot of onder de mat. En zo zijn er nog heel wat tips om inbraken te vermijden.

 

5. Wees discreet over uw vakantieplannen

'Google is your friend', maar ook die van inbrekers. Vertel dus online niet over uw afwezigheden. En al zeker niet op sociale netwerken​. Vakantiefoto's op bijvoorbeeld Instagram maken het gemakkelijk voor inbrekers om te weten wanneer u afwezig bent en hoe ver weg u bent. Wacht hier best mee tot u weer thuis bent.


Verminderen

Vimeo settings

Youtube settings


​6. Maak uw woning extra brandveilig

Test voor uw vertrek alle branddetectoren in uw huis. Vervang desnoods de batterij. Vergeet ook niet om alle elektrische apparaten uit te zetten, zélfs uw tv-decoder en internetmodem. De ijskast en diepvriezer mogen ingeschakeld blijven maar het water sluit u best ook af.

Verminderen

Vimeo settings

Youtube settings


AG wenst u een fantastische en veilige zomer. Bent u niet helemaal zeker dat u goed verzekerd bent? Ontdek onze verschillende oplossingen of praat erover met één van onze makelaars in uw buurt.


​Ontdek hoe AG uw woning beschermt​Verminderen

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​