Ontdek de bijbehorende producten

Moet ik het aankoopbewijs vragen als ik een cadeau krijg?

​Het is inderdaad handig om het aankoopbewijs van een waardevol geschenk bij te houden. Zo kunt u altijd de waarde van uw bezit aantonen, ook na een brand of diefstal.

​Het is fijn om juwelen, een multimedia-apparaat of een collectors item cadeau te krijgen en u draagt er ongetwijfeld veel zorg voor. In die zin is het ook verstandig om het aankoopbewijs van uw waardevolle geschenk bij te houden en enkele foto’s te nemen. En wel om twee redenen:

  1. Als het waardevolle voorwerp ooit gestolen wordt of beschadigd raakt bij brand- of waterschade, dan kan de verzekeraar aan de hand van de foto’s en het aankoopbewijs veel makkelijker de waarde van het voorwerp bepalen.
  2. Met de factuur of het aankoopbewijs kunt u checken of uw inboedel nog voldoende verzekerd is.
Verminderen

Goed om weten

​Als u het Minisysteem van AG Insurance goed gebruikt hebt om de waarde van uw inboedel te bepalen (op basis van het aantal ruimtes in uw woning), dan kunt u gerust zijn: bij brand- of waterschade aan uw woning is uw inboedel verzekerd tot 143 347,13 euro (ABEX 665).

En als u bij uw brandverzekering ook de diefstalwaarborg onderschreven hebt, bent u bij diefstal verzekerd tot 50% van de verzekerde waarde van uw inboedel, met een maximum van 71 673,57 euro (ABEX 665). Juwelen zijn bij diefstal gedekt tot 1 433,47 euro (ABEX 665) vermenigvuldigd met het aantal ruimtes dat u in het Minisysteem hebt ingevuld. Bijvoorbeeld: u hebt in uw woning negen ruimtes, dan bedraagt de vergoedingsgrens voor juwelen 12 901,23 euro.

Wilt u die limiet optrekken? Dat kan via Pack Home & Assist+. Want waardevolle spullen zijn een goede verzekering waard.
Verminderen