huis isoleren
Ontdek de bijbehorende producten

Deze winter minder betalen voor je energie?

Isoleer nu nog snel je huis

​Wil je het lekker warm hebben deze winter en toch niet te veel betalen voor je energie? Dan is nu het moment om met enkele eenvoudige ingrepen je huis te isoleren voor de winter.

​Je huis zit vol plekken waar de kou naar binnen komt en de warmte ontsnapt. Gelukkig hoef je niet meteen grote isolatiewerken te doen om je huis lekker warm te houden. Ga nu aan de slag en maak je huis klaar voor de winter.

 

1. Welkom tochthond

Als je dacht dat alleen je oma een tochthond voor de deur liggen had, dan vergis je je. Want zeg nu zelf, zo'n pluchen beest is en blijft toch een van de gezelligste manieren om te voorkomen dat er koude lucht vanonder de deuren komt. Doe je het liever op een minder opvallende manier, dan kun je tochtborstels onderaan je deuren vastmaken. Vergeet ze ook niet aan je brievenbus in je voordeur.

 

2. Tapijtje op de vloer, gordijntjes dicht

Als je het dan toch knus maakt thuis, leg dan meteen ook een tapijtje op de vloer en schuif 's avonds de gordijnen dicht. Zo kan de warmte daar alvast niet meer ontsnappen. Is er overdag een winterzonnetje van de partij, houd dan je gordijnen open terwijl het licht is. Achter glas wordt het dan vanzelf een paar graden warmer.

 

3. Isolatiestrips voor de ramen

Zelfs met dubbel glas blijven je ramen tochtgaten. Dicht ze daarom af met zelfklevende isolatiestrips.

 

4. Maximaal rendement van je radiatoren

Om zo weinig mogelijk warmte van je radiotoren verloren te laten gaan, kun je er radiatorfolie achter kleven. Die kaatst de warme maximaal de ruimte in. Zit je radiator onder een raam, zorg dan dat een vensterbank het warmteverlies daar tegenhoudt.

 

5. Jasje voor je verwarmingsbuizen

De kans is groot dat de verwarmingsbuizen in je huis deels door onverwarmde ruimtes lopen. Test-Aankoop berekende ooit dat er jaarlijks tot ruim 22 liter stookolie verloren kan gaan per meter niet-geïsoleerde buis. Je buizen inpakken is dus de boodschap.

 

6. Frisse lucht

Zet een halfuurtje per dag de ramen wagenwijd open Je leest het goed: verluchten is ook in de winter nodig. Om frisse lucht binnen te laten voor jezelf, maar ook omdat droge buitenlucht nu eenmaal sneller opwarmt dan vochtige lucht binnen.

 

Wil je de isolatie van je huis grondiger aanpakken?

Lees hier nog meer tips voor energiezuinig wonen het hele jaar door.

 

Wil je naast een goed geïsoleerd ook een goed verzekerd huis? Bereken dan hier de premie voor je brandverzekering.

 

Verminderen