schade aan tuin door everzwijn
Ontdek de bijbehorende producten

Schade aan mijn tuin door everzwijnen, is dat verzekerd?

‚ÄčAls u op een morgen uw gordijnen opentrekt, wacht u een onaangename verrassing: uw gazon is volledig omgewoeld, uw tuin is veranderd in een ware ravage. Blijkt dat een familie everzwijnen er lelijk huisgehouden heeft. Uw verzekeraar komt normaal gezien niet tussen, behalve als u een specifieke verzekering voor uw tuin onderschreven hebt, zoals Pack Tuin van AG Insurance.

Everzwijnen wagen zich wel vaker buiten hun vertrouwde bos om in aangrenzende tuinen op zoek te gaan naar voedsel. Meestal moet uw gazon eraan geloven, want daar vinden ze wormen en kleine knaagdieren. De schade kan aanzienlijk zijn.

 

En aangezien een everzwijn een wild dier is, heeft het geen eigenaar wiens aansprakelijkheid u kunt inroepen. Zelfs bij de eventuele jachtrechthouder kunt u niet terecht. Ook de brandverzekeraar van uw huis vergoedt normaal gezien de schade niet.

 

Toch bestaat er een oplossing voor dit soort schade. Als u een Pack Tuin van AG Insurance onderschreven hebt als aanvulling op uw Top Woning verzekering, dan kunt u, na de doortocht van een everzwijn, rekenen op een vergoeding om uw tuin in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. De maximumvergoeding bedraagt 30 000 euro en 625 euro per plant.

Verminderen

Tips om schade door everzwijnen te voorkomen

Woont u in de buurt van een bos en houdt u ongenode bezoekers liever op afstand, dan vindt u hier nog enkele tips:

  • zorg voor een stevige omheining,
  • sluit hekken of poortjes goed,
  • laat geen voedselresten, afval of compost slingeren in uw tuin.
Verminderen