Ontdek de bijbehorende producten

Ik woon enkele maanden in het zuiden. Ben ik nog verzekerd tegen diefstal?

​De algemene voorwaarden van uw brandverzekering bepalen hoelang uw verzekerde woning onbewoond mag zijn en toch verzekerd blijft tegen diefstal en inbraak. Controleer dus zeker uw woningverzekering als u enkele maanden in het zuiden blijft.

​Als u een diefstaldekking hebt in uw brandverzekering, dan leest u in de algemene voorwaarden hoelang uw woning onbewoond mag zijn en toch gedekt is tegen diefstal en inbraakHet kan gaan om 30 dagen, 60 dagen of een andere termijn.

De kans bestaat dat uw verzekeraar voor specifieke waardevolle voorwerpen (juwelen, schilderijen, antiek …) slechts een kortere periode van afwezigheid duldt en specifieke preventiemaatregelen eist. Hij kan bijvoorbeeld vragen om die waardevolle voorwerpen in een brandkast te bewaren.

Bij Top Woning van AG Insurance mag u gedurende maximaal 90 dagen afwezig zijn in de twaalf maanden die een schadegeval voorafgaan. Van die 90 dagen mogen er maximaal 60 dagen elkaar opvolgen. Blijft uw afwezigheid binnen deze grenzen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Is dat niet het geval, dan neemt u best contact op voor een goede oplossing.

Voorbeeld
Stel, u geniet meer dan zes maanden per jaar van het zuiderse klimaat. De kans bestaat dat uw brandverzekering bij zo’n lange afwezigheid geen dekking meer biedt (tegen diefstal) omwille van het verhoogde risico.

Dieven tonen immers meer interesse in huizen die een lange periode onbewoond zijn.

Maar u kunt uw verzekeraar vragen om alsnog dekking te verlenen. U betaalt dan een bijpremie en u moet mogelijk bijkomende preventiemaatregelen nemen. De verzekeraar zal u bijvoorbeeld vragen om veiligheidssloten of een alarmsysteem te plaatsen. Of hij stelt u een dekking voor waarbij waardevolle voorwerpen die u meeneemt op reis - zoals juwelen - uitgesloten zijn.