Zwembad: 3 onverwachte genodigden die uw zwempartij kunnen verpesten!
Ontdek de bijbehorende producten

Zwembad: 3 onverwachte genodigden die uw zwempartij kunnen verpesten!

Eindelijk vakantie! U hebt uw tuin in orde gemaakt, uw meubels buiten gezet en u bent klaar om in uw zwembad te duiken zodra u de kans krijgt. Maar u bent niet de enige die daarvan houdt …

We focussen op 3 onverwachte 'genodigden' die uw zwempartij kunnen verpesten en bekijken wat u eraan kan doen.

 

 1. Honden zijn gek op water

  Maar hun klauwen kunnen de liner beschadigen …
 2. Honden zijn gek op water. Veel baasjes laten hen wennen aan water en leren hen hoe ze uit het zwembad kunnen geraken. De liner van uw zwembad is echter heel wat minder gek op honden. Met hun klauwen kunnen ze immers scheuren maken in de liner. Hondenharen kunnen ervoor zorgen dat de filter verstopt raakt en deze op termijn zelfs beschadigen. Daarom kunt u er beter voor zorgen dat uw trouwe viervoeter geen toegang heeft tot uw zwembad, bijvoorbeeld met een veiligheidsomheining.

   

 3. Paarden nemen graag een duik

  En hen uit het zwembad halen is geen eenvoudige klus
 4. Net als koeien en wild (everzwijnen, herten, …) zijn ook zij gek op water. En dat is geen grapje. Elk jaar belanden koeien, paarden, everzwijnen, … bij mooi weer in Belgische zwembaden. En niet alleen in de Ardennen! Ze eruit halen is echter geen eenvoudige klus.

  De dieren komen er over het algemeen ongeschonden uit, maar vaak is er schade en moet het verontreinigde water vervangen worden. De oplossing? Een goede tuinafsluiting en een zwembadbeveiliging met bijvoorbeeld een veiligheidsomheining of een zwembadoverkapping!

  Goed om te weten: in België is er geen wettelijke verplichting om het zwembad te beveiligen. Ook al hebt u geen hond of geen kinderen, het is toch sterk aan te raden. Dit zijn de meest voorkomende voorzorgsmaatregelen:

  • Zwembadalarm,
  • Veiligheidsomheining,
  • Harde afdekking of rolluik. Om efficiënt te zijn, moet een omheining minstens 1,20 m hoog zijn, geen grip bieden om erop te klimmen en een poortje hebben dat een kind niet gemakkelijk kan openen. 5. En dieven … zijn eerder fan van uw meubels!

 6. Zwembadmeubilair staat vaak permanent in open lucht. Een gemakkelijke prooi dus voor dieven. Ook automatische schoonmaakrobots zijn erg gegeerd. We raden u dan ook aan om uw spullen veilig op te bergen:

  • Dieven houden van discretie: spots met bewegingsdetectoren kunnen hen afschrikken.
  • Beveilig uw tuinhuis (met een stevig hangslot, deuren en ramen) als u er materiaal in opbergt..
  • Domotica biedt heel wat mogelijkheden om uw tuin te beveiligen: bewegingsdetector buiten, videobewaking op uw smartphone, … De keuze is enorm !

 

Ontdek de unieke waarborgen van het Pack Zwembad en waarom dit van pas komt in dergelijke situaties.

Verminderen

​​​​