airbnb huren verzekering
Ontdek de bijbehorende producten

Schade in je Airbnb?

Reken op je verzekering

​Zijn jouw vrienden ook zo enthousiast over hun verblijf in een Airbnb? De ervaring én de prijs zouden hen direct opnieuw voor deze formule doen kiezen. Maar misschien hoorde je ook wel al verhalen over hoe het fout liep, toen er bijvoorbeeld schade was aan hun vakantieverblijf. Konden je vrienden toen rekenen op hun verzekering? En kun jij dat als je een vakantiewoning huurt via Airbnb of een gelijkaardig platform?

​Je doet het natuurlijk niet expres, maar net zoals thuis kun je ook in je vakantiewoning altijd iets beschadigen. Een douchescherm dat aan diggelen gaat, je hond die zich uitleeft op de planten in de tuin. Of jij die een pan vergeet op het vuur waardoor het hele huis vol rook hangt. Uiteraard zal de eigenaar je vragen om zijn schade te vergoeden. Dankzij je verzekering hoeft dat gelukkig niet op een nachtmerrie uit te draaien. Er zijn drie zaken die je in orde moet brengen:

 

  1. Check of je brandverzekering ook brand- en waterschade aan gehuurde vakantiewoningen dekt. Top Woning van AG Insurance bijvoorbeeld verzekert je huurdersaansprakelijkheid voor schade aan een huis, chalet, appartement of stacaravan die je waar ook ter wereld huurt als vakantieverblijf en ook schade aan de inboedel.

     
  2. Je familiale verzekering, die thuis wel inspringt wanneer je schade veroorzaakt (andere dan brand- of waterschade), verzekert niet alle schade aan je gehuurde vakantieverblijf. Maar bij AG Insurance kun je je familiale verzekering wel uitbreiden met een Pack Familiale+ zodat je ook op vakantie gerust bent.

     
  3. Neem een goede rechtsbijstandverzekering. Ze verdedigt je belangen en betaalt je gerechtskosten mocht je ooit een conflict hebben met de eigenaar van je vakantiewoning of met het platform waar je je logies geregeld hebt.

 

Zodra je deze drie zaken gecheckt hebt, kun je zonder zorgen gaan genieten van je Airbnb en van een deugddoende vakantie. Veel plezier!

Verminderen